Ciucă: Mişcările politice de tip populist, extremist, xenofob, ameninţări la adresa democraţiei
Mişcările politice de tip populist, extremist, cu tentă xenofobă şi rasială reprezintă o reală ameninţare la adresa stabilităţii democratice, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, după o întâlnire cu profesorul Jan-Werner Müller, de la Princeton University.
Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, cu profesorul Jan-Werner Müller, de la Princeton University.
Cei doi au discutat despre cauzele care pot afecta stabilitatea unei democraţii liberale în spaţiul politic european şi transatlantic.
„Trăim într-o epocă în care contextele regionale şi globale economice şi de securitate agravează conflictele culturale şi ideologice din sânul naţiunilor democratice. Mişcările politice de tip populist, extremist, cu tentă xenofobă şi rasială reprezintă o reală ameninţare la adresa stabilităţii democratice. Este datoria noastră principală să protejăm prin acţiunile şi discursul nostru valorile şi normele liberale care garantează şi protejează libertatea personală şi identitatea noastră specifică, deopotrivă naţională şi europeană. Democraţia este în mod esenţial un spaţiu al libertăţii de gândire şi al libertăţii de exprimare. Democraţia presupune nu de puţine ori dezacorduri, conflicte, idei diferite. Însă, ceea ce contează este modul în care se derulează şi se rezolvă aceste conflicte, întotdeauna prin dialog civilizat, moderat şi, cel mai important, fără ca nimeni să fie exclus prin decizia politică”, a spus preşedintele Senatului.
Potrivit lui Ciucă, răspunsul cel mai adecvat la discursul urii, extremist, xenofob şi rasial este „promovarea valorilor şi normelor liberale pe care se fundamentează democraţia reală”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană