Cluj: Peste 500 de persoane la depunerea coroanelor de flori de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Emil Boc, prezent la ceremonie: "Ne mândrim cu acest oraş frumos, indiferent de etnie"

Autor: Vasile Măgrădean, Andreea Tobias Postat la 15 martie 2015 369 afişări

Peste 500 de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia de depunere de coroane de flori la plăcuţa comemorativă a poetului Petofi Sandor, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, primarul Emil Boc declarând că oraşul este un model de toleranţă.

Cele peste cinci sute de persoane au ieşit în jurul orei 13.30 din Biserica "Sfântul Mihail”, unde au asistat la o slujbă religioasă, şi s-au îndreptat spre clădirea fostului hotel Biasini, de pe strada Avram Iancu, unde a avut loc ceremonia de depunere de coroane de flori la statuia poetului Petofi Sandor.

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, a citit mesajul premierului Ungariei, Viktor Orban, în timp ce prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vuşcan, l-a citit pe cel al premierului României, Victor Ponta.

Primarul Emil Boc a declarat, în discursul său, că municipiul Cluj-Napoca poate fi considerat un model de toleranţă pentru alte localităţi.

"Împreună, aici acasă, în frumosul nostru oraş, Cluj-Napoca, am reuşit să facem un oraş european cu care să ne mândrim, în care fiecare cetăţean, indiferent de etnie, să se simtă acasă”, a spus Boc.

Ceremonia, care a durat o oră, s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori din partea unor instituţii publice, a Consulatului General al Ungariei, a unor partide şi asociaţii maghiare, iar la final s-a intonat imnul Ungariei.

Participanţii la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni au participat, anterior, la un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pornind de la Institutul Teologic Protestant spre Biserica "Sfantul Mihail".

Ei au avut asupra lor steaguri ale Ungariei, steaguri secuieşti şi ale Transilvaniei, dar şi un steag tricolor al României.

Pe traseu, participanţii au intonat cântece din timpul Revoluţiei din 1848, câţiva dintre manifestanţi fiind îmbrăcaţi în constume populare maghiare.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată, în fiecare an, în majoritatea localităţilor din Transilvania, fiind comemoraţi eroii din timpul Revoluţiei Ungare de la 1848-1849.

Anul trecut, la Cluj-Napoca, peste 1.000 de persoane au participat la o ceremonie care a inclus discursuri şi depuneri de coroane de flori şi la care primarul municipiului, Emil Boc, i-a salutat în limba maghiară pe cei prezenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZIUA MAGHIARILOR,
CLUJ,
/actualitate/cluj-peste-500-de-persoane-la-depunerea-coroanelor-de-flori-de-ziua-maghiarilor-de-pretutindeni-emil-boc-prezent-la-ceremonie-ne-mandrim-cu-acest-oras-frumos-indiferent-de-etnie-13989287
13989287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.