Cod galben de instabilitate atmosferică în 9 judeţe şi de caniculă în 9 judeţe şi în Capitală

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 iunie 2024 20 afişări

Meteorologii au emis miercuri avertizări Cod galben de instabilitate atmosferică în 9 judeţe şi de caniculă în 9 judeţe şi în Capitală.

Cod galben de instabilitate atmosferică în 9 judeţe şi de caniculă în 9 judeţe şi în Capitală

Sunt vizate de avertizarea de instabilitate atmosferică judeţele Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

Avertizarea Cod galben este în vigoare de miercuri de la ora 13.00 până joi la ora 6.00.

Sub avertizare Cod galben de caniculă sunt judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov şi Capitala.

În aceste zone, disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Avertizarea este în vigoare miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
caniculă,
instabilitate

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.