Comorile din pădurile Transilvaniei valorează mii de euro pe kilogram si oricine le poate găsi
Numite „diamantele pământului”, trufele cresc şi în România, iar gustul lor îi face pe străini să cumpere tot mai multe de la noi.
Patronii restaurantelor de lux din întreaga lume plătesc sute de euro pentru un kilogram de trufe, dar recordul e deţinut de un proprietar de cazino din Monaco, ce a plătit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufe albe.
Dar comerţul cu trufe nu este singura „afacere” profitabilă care poate prinde rădăcini. Un neamţ, fost proprietar al unei case de discuri din Germania, şi-a deschis în Transilvania, în Valea Cundului din judeţul Mureş, un complex turistic şi organizează, împreună cu turiştii săi, o „vânătoare de trufe”.
Jonas Schafer a ajuns, la mijlocul anilor 2000, în satul Cund din Mureş şi s-a îndrăgostit de locul pitoresc. Atât el, dar mai ales soţia sa, care l-a convins să se mute de tot în Transilvania. Iar de aici până la a porni o afacere în turism a fost doar un pas. După investiţii considerabile, a reuşit să pună la punct şi o bucătărie unde să gătească, personal, specialităţi din hribi şi trufe, pe care să le servească turiştilor care îi trec pragul.
Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro