Concedieri MASIVE. Una dintre cele mai cunoscute companii din România dă afară 65% dintre angajaţi, sute de angajaţi au plecat deja

Postat la 02 aprilie 2021 1616 afişări

Concedieri MASIVE. Una dintre cele mai cunoscute companii din România dă afară 65% dintre angajaţi, sute de angajaţi au plecat deja

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat luni seara că se lucrează la un plan de restructurare a Tarom, care presupune uniformizarea flotei şi reduceri de personal.

„Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut. Acel ajutor ar trebui fie retunat, n-are de unde să returneze, ar însemna falimentul companiei, fie transformat într-un ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare, în scris, dar şi în faptă. Planul implică uniformizarea flotei, va rămâne cu o flotă un pic mai mică, cam trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului”, a spus ministrul Transporturilor, la Digi24.

Acesta a precizat că anul acesta se vor vinde avioanele vechi şi o să vină avioane noi.

„Există o comandă făcută acum doi ani, de cinci Boeing 737 Max şi acest plan eficientizeză partea de costuri prin reducere de personal. Ştitţi că Tarom avea o dimensiune ca număr de personal cam dublă faţă de o companie de mărime similară, deja au plecat voluntar vreo 300-400 de oameni, sunt în evaluări finale ceilalţi”, a mai spus Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a precizat că planul de restructurare trebuie aprobat de Comisia Europeană.

„Acest ajutor de restructurare trebuie aprobat de CE, acesta va fi un pas mare, pe care dacă îl trecem, cu management profesionist şi cu o structură corectă, se poate face o companie eficientă.

În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024-2025”, a conchis ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cătăşin drulă,
tarom,
profitabilitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.