Consiliul Judeţean Timiş a lansat licitaţia pentru demolarea stadionului ’’Dan Păltinişanu’’, lucrări estimate la 23,7 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 18 septembrie 2024 22 afişări

Consiliul Judeţean Timiş a lansat licitaţia pentru demolarea stadionului ’’Dan Păltinişanu’’, lucrări estimate la 23,7 mil. lei

Consiliul Judeţean Timiş a lansat în sistemul de achiziţii publice procedura de licitaţie în vederea desemnării firmei care se va ocupa de demolarea stadionului ’’Dan Păltinişanu’’, lucrările fiind estimate la 23,7 mil. lei (aproximativ 4,8 mil. euro), TVA inclus, având ca sursă de finanţare bugetul propriu. Termenul de depunere a ofertelor este de 30 septembrie 2024, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Timiş.

Proiectul include demolarea clădirilor care au fost folosite drept birouri, vestiare, tribune şi case de bilete. Vor fi dezafectate instalaţia de nocturnă, copertina şi tunelul de acces spre teren, împrejmuirea exterioară şi se va igienizarea întregul perimetru în aşteptarea ridicării viitorului stadion.

Guvernul României a aprobat în luna aprilie a acestui an indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene de 165 milioane de euro la Timişoara, pe locul în care se află stadionul Dan Păltinişanu din oraş. Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri. Mare parte din investiţie va fi asigurată de Ministerul Devoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, însă va contribui financiar şi Consiliul Judeţean Timiş. După finalizarea lucrărilor, stadionul se va încadra la categoria 4 UEFA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Timis,
demolare stadion,
licitatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.