Creştere puternică pentru acţiunile Oil Terminal la Bursa de Valori după proiectul mamut de 815 mil. euro prin care Iulian Dascălu va construi apartamente pe 38 de hectare în Constanţa pe un teren al companiei
De la o creştere de 13% în jurul prânzului, acţiunile operatorului portuar Oil Terminal (OIL) se apreciază la ora redactării acestei ştiri cu 8%, în contextul în care cu o şedinţă în urmă compania de stat a primit acordul Ministerul Energiei pentru a începe negocierile cu omul de afaceri Iulian Dascălu în vederea unui parteneriat într-un proiect de 815 milioane de euro.
Parteneriatul vizează construirea unui proiect de regenerare urbană pe un teren de 38 de hectare în Constanţa, teren care aparţine companiei petroliere, aceasta urmând să fie una dintre cele mai mari investiţii din Constanţa în ultimii ani şi cea mai mare asociere într-o o companie de stat şi un antreprenor.
Astfel la ora redactării acestei ştiri acţiunile OIL se tranzacţionează la 0,156 lei pe unitate, adică o evaluare bursieră de 91 mil. lei. Spre comparaţie joi acţiunile OIL au închis la 0,145 lei, adică 84,5 mil. lei.
ZF a scris joi despre asocierea dintre Oil Terminal şi Iulian Dascălu. Informaţiile sunt publicate în scrisoarea de intenţie cu privire la începerea acestui proiect, care a primit pe 2 martie aprobarea acţionarilor Oil Terminal. Potrivit scrisorii, terenul este proprietatea Oil Terminal, iar dezvoltatorul este Iulius Real Estate, care va asigura dezvoltarea din surse proprii şi atrase pentru dezvoltarea acestui proiect.
„Valoarea estimată a profitului ce urmează a fi obţinut în primii 15 ani de funcţionarea va fi detaliată ulterior”, reiese din scrisoare.
Astfel, potrivit unui note a Oil Terminal din 27 ianuarie, publicată pe site-ul companiei, pe terenul de 38 de hectare ar urma să se construiască „hoteluri, spaţii de birouri pentru sectoarele privat şi public, spaţii de retail şi logistică, sisteme de soluţii integrate de imobile compuse din spaţii de birouri, comerciale şi locuinţe de tip condominiu, săli de conferinţe, săli de practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări”.
În ceea ce priveşte sectorul rezidenţial, proiectul vizează „construirea de ansambluri de locuinţe, inclusiv locuinţe prin integrarea tehnologiilor inovatoare de producere a energiei verzi din resurse regenerabile (energia solară)”.
La capitolul „investiţii în sectorul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, se iau în vizor construirea unui parc fotovoltaic, respectiv soluţii de integrare de tehnologii inovatoare de producere a energiei verzi din energie solară.
În ultimele 12 luni acţiunile OIL au plus 32% pe o bursă în creştere prin BET cu 3,2%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro