Cum să faci să nu procesezi. Roşiile se strică vara pe câmp, iar România importă suc de roşii şi ketchup de 20 de milioane de euro
România a importat suc de roşii şi ketchup de 18,5 milioane de euro în 2021, valoare cu 20% mai mare decât în anul precedent, arată datele Eurostat, biroul european de statistică.
♦ „Avem supraproducţie în sezon, dar puţine ferme pot livra roşii pentru industrie.“
România a importat suc de roşii şi ketchup de 18,5 milioane de euro în 2021, valoare cu 20% mai mare decât în anul precedent, arată datele Eurostat, biroul european de statistică. În acelaşi an, valoarea exportului de suc de roşii şi ketchup a fost de 1,65 milioane de euro, de peste zece ori mai mică decât cea a exportului. De ce?
„Cererea din România este destul de mare pentru suc de roşii şi ketchup, dar problema este că nu avem materie primă pentru procesare, astfel că importăm. În plin sezon avem supraproducţie, însă de roşii pentru consum, nu pentru industrie. Diferenţa este că cele pentru consum au un brix mai mic, adică mai puţină pulpă. Noi luăm roşii, în general, din România, dar nu sunt multe ferme şi avem nevoie de 50-60 de tone/sezon“, spune Alin Chiţu, administratorul companiei Focus TDR.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro