Cum să investeşti în artă

Autor: Ioana Matei Postat la 28 noiembrie 2016 783 afişări

Cum să investeşti în artă

Casa de licitaţie Goldart a anunţat lansarea unui serviciu de vânzări private cu randament garantat. Potrivit reprezentaţilor companiei, acesta vine în întâmpinarea celor care privesc arta nu doar ca pe o pasiune ci şi ca pe o investiţie, oferind un randament garantat de 15% la trei ani pentru o selecţie de opere artistice. 

Goldart va lansa bimestrial un catalog de peste 50 de lucrări artistice – picturi si opere grafice cu valori cuprinse între 250 de euro şi 5.000 de euro – reprezentând oferta de vânzări private. Peste jumătate dintre lucrările promovate vor aparţine unor artişti contemporani. 

Prin vânzarea privată de obiecte de artă cu randament garantat la 3 ani, Goldart materializează sintagma “arta ca investitie” care în prezent circulă în spaţiul public mai mult la nivel conceptual şi declarativ. Garantând un randament obiectului de artă, acesta îşi completează dimensiunea artistică şi emoţională cu una profund pragmatică, el devenind nu doar un bun de colecţie ci şi o variantă de plasament financiar pe termen mediu alături de produse tradiţionale precum: depozitele bancare, titlurile de stat, acţiuni sau unităţi ale fondurilor de investiţii.” a declarat Cristian Anghel, Director Executiv Goldart

Pentru a sprijini produsul de investiţii nou lansat şi pentru a deschide apetitul pentru domeniul artistic al clienţilor tineri – profesionişti şi antreprenori cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani – Goldart va susţine pe parcursul anului 2017, o serie de seminarii exclusive dedicate investiţiilor în artă. 

Fondată în 1997 ca galerie de artă, sub coordonarea familiei Luminiţa şi Alexandru Ghilduş, Goldart este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de artă autohtonă. În 2008, Goldart devine casă de licitaţii numele sau fiind asociat cu cea mai mare tranzacţie de artă încheiată până în prezent în România – vânzarea tabloului “Doua Fete” semnat de Ştefan Luchian, pentru suma de 300.000 de euro, în cadrul unei licitaţii organizate în aprilie 2013. În cei 8 ani de activitate, Goldart a organizat peste 180 de licitaţii în care a promovat peste 570 de autori contemporani. Două dintre licitaţii au fost organizare în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici, fiecare cuprinzând 150-200 de opere artistice, în timp ce patru dintre licitaţii au fost realizate în scop caritabil.

Anul 2016 aduce schimbări în acţionariatul şi managementul Goldart. Cristian Anghel, colecţionar şi dealer de artă, cu o experienţă de 15 ani în piaţa de capital, asigurări şi reasigurări şi de 3 ani în management cultural, s-a alăturat echipei Goldart în octombrie 2015, asumându-şi managementul companiei la începutul anului 2016.

Goldart işi reafirma angajamentul de a sprijini artiştii contemporani autohtoni prin lansarea programului Contempl’Art, in noiembrie 2015. Acesta reprezintă o serie de expoziţii lunare organizate în spaţiul galeriei Goldart de pe Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1 cuprinzând, pe parcursul unui an, lucrările a cel puţin 150 de artişti. O selecţie a lucrărilor expuse intră în fiecare luna în licitaţie, confirmând astfel valoarea acestora. Casa de licitaţii Goldart îşi propune astfel ca sintagma “arta ca investiţie” să nu mai fie alăturată doar valorilor certe, confirmate, din arta modernă şi post-modernă romanească, ci să includă şi artişti contemporani în afirmare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.