Cum sunt tratate minim invaziv herniile abdominale?

Postat la 27 mai 2024 61 afişări

Cum sunt tratate minim invaziv herniile abdominale?

Hernia abdominală este o afecţiune care se manifestă prin exteriorizarea unui organ abdominal printr-un punct slab al peretelui muscular. Fără tratament, pot apărea complicaţii grave, chiar cu potenţial letal.

Organele din interiorul cavităţii abdominale pot hernia în mai multe puncte, însă cel mai frecvent exteriorizarea are loc în zona inghinală. Bărbaţii se confruntă mai des cu o hernie inghinală, însă boala poate apărea la ambele sexe. Printre factorii de risc se numără obezitatea, slăbirea musculaturii abdominale, ridicarea de greutăţi sau, la femei, sarcina.

Herniile abdominale se manifestă prin durere locală, în special la efort, şi prezenţa unei umflături sub piele. La început, aceasta poate dispărea la modificarea poziţiei sau prin simpla apăsare înapoi în abdomen, dar, cu timpul, se poate mări şi rămâne permanent în exterior. Complicaţiile herniilor abdominale pot fi severe. Ocluzia intestinală şi oprirea fluxului sanguin la nivelul organului herniat sunt urgenţe medicale, care pun în pericol viaţa. De aceea, este important ca persoanele cu hernie să meargă la medic cât mai repede.

Chiar dacă herniile mici nu deranjează pacienţii, acestea nu vor dispărea fără tratament chirurgical. O operaţie de hernie este o intervenţie prin care chirurgul reintroduce organul înapoi în cavitatea abdominală şi efectuează sutura punctului slab din peretele muscular, care este întărit suplimentar cu o plasă chirurgicală.

Intervenţiile chirurgicale laparoscopice sunt preferate în prezent, pentru multitudinea de avantaje pe care le are pentru pacienţi: incizii de mici dimensiuni, reducerea riscului de complicaţii, mai puţină durere şi recuperare rapidă a pacientului. O formă avansată de laparoscopie este chirurgia robotică. Tehnologia cu care este dotat robotul chirurgical face ca mobilitatea braţelor sale să fie superioară celor umane, crescând fineţea şi precizia gesturilor chirurgicale. În plus, robotul este dotat cu o cameră de filmat tridimensională, care asigură imagini de înaltă definiţie ale câmpului operator, în timp real.

La Spitalul Clinic SANADOR, persoanele diagnosticate cu orice tip de hernie abdominală au acces la toate formele de tratament disponibile. Spitalul are în dotare cel mai performant sistem robotic existent în acest moment, da Vinci Xi. Operaţiile robotice sunt realizate de chirurgi de elită, supraspecializaţi, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din ţară. Pacienţii beneficiază de îngrijire avansată la cele mai înalte standarde, datorită Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, acreditată ca Secţie ATI de categoria I, nivel de competenţă extinsă. Datorită tehnologiei medicale de excepţie şi a echipei medicale foarte bine pregătite de la Spitalul Clinic SANADOR, sunt obţinute cele mai bune rezultate atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sanador

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.