Cum va fi vremea si ce precipitatii vor fi pana in ianuarie 2013
Administratia Nationala de Meteorologie a difuzat estimarile sezoniere privind perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2012, realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Marea Britanie, cuprinzand distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii.
In noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de normele climatologice (cuprinse intre un minim de 0-5 grade in Transilvania si un maxim de 5-8 grade in Dobrogea) in majoritatea regiunilor, exceptand nordul si nord-estul tarii, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice (care prevad precipitatii intre un minim de 20-45 l/mp in Dobrogea si un maxim de 45-85 l/mp in Oltenia) in majoritatea regiunilor, exceptand sud-vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi normale.
In decembrie, regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decat normele climatologice (cuprinse intre un minim de -5 si -1 grad in Transilvania si un maxim de 0-4 grade in Dobrogea). Cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste media climatologica (care prevede precipitatii intre un minim de 20-40 grade in Moldova si un maxim de 45-85 l/mp in Maramures) in cea mai mare parte a teritoriului, iar in sud-est si local in vestul tarii acestea se vor situa in limite normale.
In luna ianuarie 2013, temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de mediile climatologice (intre un minim de -7 si -2 grade in Moldova si un maxim intre -2 si 0 grade in Dobrogea) in majoritatea zonelor, local in sudul si sud-estul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de media climatologica (intre un minim de 20-30 l/mp in Moldova si un maxim de 35-70 l/mp in Maramures) in majoritatea regiunilor tarii.
Estimarile au un grad de realizare de aproximativ 60%, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul estimarilor ECMWF.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro