De ce este Italia cea mai DISTRUSĂ ţară din Europa şi a doua din lume după China de pandemia de Coronavirus

Postat la 12 martie 2020 49339 afişări

De ce este Italia cea mai DISTRUSĂ ţară din Europa şi a doua din lume după China de pandemia de Coronavirus

Deoarece numărul de cazuri de coronavirus în Italia se ridică la peste 10.000, ţara are acum cel mai mare număr de cazuri exceptând China - epicentrul focarului. Iată de ce Italia a devenit a doua ţară cel mai grav afectată la nivel mondial.

Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Italia a trecut de 10.000. Şcolile au fost închise, meciurile de fotbal s-au anulat şi s-au format cozi lungi la magazine în timp ce oamenii, panicaţi, cumpără alimente şi alte produse în încercarea de a avea suficiente provizii până la eliminarea virusului.

Guvernul ţării le-a spus oamenilor să rămână acasă în încercarea de a reduce răspândirea virusului - este o schimbare masivă a culturii pentru Italia, ai cărei cetăţeni sunt obişnuiţi să socializeze. Prima persoană care a fost depistată pozitiv în nordul Italiei, cazul fiind confirmat pe 21 februarie. În acea etapă, bărbatul în vârstă de 38 de ani, care nu fusese în China, îşi infectase deja soţia şi mai mulţi medici, asistente şi pacienţi de la spitalul unde mersese cu simptome asemănătoare gripei cu trei zile mai devreme.

Experţii consideră că virusul ar fi fost prezent şi s-a răspândit în nordul Italiei încă din a doua jumătate a lunii ianuarie, cel puţin.

Rata ridicată a deceselor din Italia a fost atribuită faptului că ţara are cea mai îmbătrânită populaţie din lume după Japonia, potrivit Dr. Giovanni Rezza, şeful secţiei de boli infecţioase de la Institutele Naţionale de Sănătate, scrie itv.com. Cea mai mare parte a numărului de decese cauzate de Covid-19 a fost înregistrată în rândul persoanelor în vârstă şi cu probleme de sănătate anterioare. Profesorul Marina Della Giusta, de la catedra de economie a Universităţii din Reading, a declarat că, din acest motiv, rata mortalităţii este mai mare decât media din alte state.

De asemenea, prof. Della Giusta a indicat stilul de viaţă al italienilor ca motiv al răspândirii virusului - o cultură care se bucură de ieşiri în aer liber mai mult decât alte ţări, iar în această perioadă, fiind mai cald decât în alte ţări mai nordice, italienii au ieşit cu atât mai mult din casă. În plus, oamenii au obiceiul de a se atinge când se întâlnesc, fie că se îmbrăţişează, fie că se sărută pe obraz.

Experţii subliniază, de asemenea, aparentul eşec al măsurilor de intervenţie timpurie introduse de guvernul italian. Profesoara Della Giusta - care este originară din nord-vestul Italiei - a spus că multe persoane nu au luat măsurile de autoizolare foarte în serios atunci când şcolile au fost închise pentru prima dată în regiunile nordice cu câteva săptămâni în urmă. „Când şcolile au fost închise în Lombardia, mulţi oameni şi-au luat doar copiii şi au plecat în vacanţă la casele lor de vacanţă la munte şi pe litoral în celelalte regiuni. S-au gândit că îşi ocrotesc copiii luându-i de aici, dar acest tip de comportament este într-adevăr dăunător”.

Unii experţi au descris blocarea la nivelul întregii ţări ca fiind nu doar inedită, dar şi nesustenabilă. Profesorul John Edmunds de la London School of Higiene and Tropical Medicine a declarat că probabil nu va avea decât un impact pe termen scurt. „Dacă nu pot fi susţinute pe termen lung, tot ceea ce este probabil să se întâmple este să întârzie răspândirea epidemiei pentru un timp”, a spus el.

Prof. Della Giusta a spus însă că măsurile actuale ale Italiei sunt „excelente” şi „în întregime adecvate”, adăugând că guvernul a reacţionat prea lent iniţial. Deoarece cazurile de coronavirus din Marea Britanie continuă să crească, se pun întrebări cu privire la măsurile pe care Guvernul le-ar putea pune în vigoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
china,
grav,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.