De cine depinde soarta celei mai frumoase pârtii de schi din România

Autor: Ioana Matei Postat la 17 septembrie 2013 4864 afişări

Proiectul de finanţare a domeniului schiabil Vidra Transalpina, inaugurat în decembrie 2012 şi iniţiat în decembrie 2010, se va afla în continuare printre obiectivele Autorităţii Naţionale pentru Turism. Sprijinirea financiară a proiectului este condiţionată de alocările financiare de la bugetul de stat.

De cine depinde soarta celei mai frumoase pârtii de schi din România

"Ţinând cont de gradul avansat de realizare al proiectului, de potenţialul turistic pentru sporturi de iarnă, dar şi de rezultatele pozitive înregistrate până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Turism intenţionează să continue sprijinirea financiară a proiectului, dar acest lucru este condiţionat de alocările financiare de la bugetul de stat", a declarat pentru Business Magazin Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism(Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului).

Instituţia a început să sprijine financiar Consiliul local Voineasa în implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa începând cu anul 2010. Valoarea totală a contractului este de circa 147 mil. lei(cca. 30 mil. euro), iar până acum a fost alocată o sumă de aproximativ 95 mil.lei., în trei tranşe: în 2010, 4,7 mil.lei, 2011 - 52,4 mil.lei, iar în 2012, 37 mil. lei. La acestea s-a adăugat o contribuţie a Consiliului local Voineasa în valoare de 107.000 lei, iar suma necesară finalizării proiectului este de 52,4 mil. lei. Ţinând cont că bugetul de stat este cel de care depinde continuarea investiţiilor, iar la începutul anului guvernul a tăiat de la investiţii ca să mărească salariile bugetarilor şi cheltuielile cu bunuri şi servicii, continuarea proiectului rămâne sub semnul întrebării.

Vidra Transalpina este cea mai nouă staţiune de iarnă de la noi, aflată la 30 de km de Petroşani şi circa 100 km de Râmnicu-Vâlcea. Domeniul schiabil, inaugurat în decembrie 2012, conţine pârtii de peste 9 km pornind de la o altitudine de 2000 de metri, telegondole, teleschi şi telescaun. Pârtiile se află în apropierea unui  lac de acumulare şi sunt construite pe diferite grade de dificultate. Circa 2.000 de turişti au ajuns în medie zilnic la Vidra după inaugurarea domeniului schiabil, gradul de ocupare a zonei Voineasa-Vidra-Obârşia Lotrului fiind aproape total în iarna 2012, în creştere cu 70% faţă de anul anterior. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-cine-depinde-soarta-celei-mai-frumoase-partii-de-schi-din-romania-11347700
11347700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.