De două ori mai multe bunuri executate silit în 2013

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 martie 2013 46 afişări

Numărul anunţurilor de bunuri executate silit se va dubla în 2013 comparativ cu 2012, după ce anul trecut a cunoscut o creştere similară, reiese din statisticile realizate de Executari.COM, portal de executări silite.

Executari.COM estimează că în acest an numărul bunurilor executate silit va depăşi 16.000, după ce, în 2012, acest numar a fost de 8.395, iar în 2011 a fost de 4.237.

"Piaţa executărilor silite a crescut spectaculos în ultimii cinci ani, de când a început criza, pe fondul miilor de falimente din industrie şi al celor peste o sută de mii de insolvenţe", declară Elena Puica, directorul comercial al Executari.COM. Anul trecut, valoarea totala a anunturilor de bunuri executate silit, publicate pe Executari.COM, a fost de circa 208,5 milioane de euro, din care 180,7 milioane euro era valoarea imobilelor, 9,6 milioane de euro a fost reprezentata de auto-moto si diferenta de 18,2 milioane de euro a provenit din categoriile echipamente, utilaje si altele. "Remarcam in ultima perioada o crestere semnificativa a numarului de imobile si aici includem: apartamente, case, vile, terenuri, case de vacanta, hoteluri si chiar restaurante, urmate de autoturisme si echipamente, dar si de piese de mobilier, imbracaminte, electronice sau electrocasnice", a mai spus directorul comercial al Executari.COM. In ceea ce priveste finantarea achizitiilor de bunuri executate silite, exista la ora actuala cateva banci care ofera produse de creditare proprii, dar si imprumuturi prin programul "Prima Casa". Cei interesati sa achizitioneze un bun executat silit din surse proprii, dar si din finantare bancara, pot sa opteze pentru varianta in care platesc la inceput 50% din pret, iar diferenta va fi achitata timp de un an in rate egale. "In concluzie, piata romaneasca a executarilor silite ofera nenumarate oportunitati si sunt scoase la vanzare foarte multe bunuri care, mai devreme sau mai tarziu, sunt sau vor fi tranzactionate pentru a fi puse din nou in valoare", a mai spus Elena Puica.

La nivel national, topul judetelor cu cea mai mare pondere a bunurilor executate silit este condus de Bucuresti, Cluj, Timisoara si Vrancea. La polul opus, cu cele mai putine licitatii organizate, se afla judetele Botosani, Bihor, Maramures, Satu Mare, Salaj si Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
executari silite,
imobiliare,
tendinte
/actualitate/de-doua-ori-mai-multe-bunuri-executate-silit-in-2013-10662799
10662799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.