Cum a ajuns un vânzător de alune unul dintre cei mai mari miliardari din Asia

Autor: Georgiana Călin Postat la 18 octombrie 2016 665 afişări

Cum a ajuns un vânzător de alune unul dintre cei mai mari miliardari din Asia

Lui Che Woo este un magnat de 87 de ani cu afaceri în domeniul imobiliarelor, jocurilor de noroc şi ospitalităţii. Numele său apare pe clădiri universitare, a primit onoruri din partea Reginei Elisabeta şi, pentru un timp, a fost al doilea cel mai bogat om din Asia. Miliardarul care în adolescenţă vindea alune pentru a se întreţine îşi dezvăluie povestea într-un interviu pentru publicaţia Fortune.

Che Woo a renunţat la şcoală în clasa a şasea, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, perioadă în care era obişnuit să vadă cum oamenii „mureau de foame”. Mai mult, nu îşi poate scoate din minte ziua în care a văzut un act de canibalism, a declarat el într-un interviu pentru Fortune. „Îmi amintesc cu exactitate cu ce se confruntau oamenii din jurul meu în tot acest timp”, povesteşte miliardarul. Printre altele, a fost o primă lecţie de responsabilizare economică  pentru cel care avea să devină preşedintele K. Wah Group şi Galaxy Entertainment. „<<Voi, chinezii, sunteţi săraci şi analfabeţi>> ne spuneau pe atunci japonezii”, povesteşte Che Woo în interviu.

La sfârşitul războiului, Lui a lucrat alături de unchiul său într-o companie de comercializare a pieselor auto. Când a plecat din firmă, pe la aproximativ 20 de ani, a auzit despre echipamentul miliar scos la licitaţie în Japonia şi cu banii strânşi şi-a cumpărat buldozere.

Cu noile maşinării achiziţionate a câştigat bani profitând de stadiul precar, de muncă manuală, în care se afla Hong Kong-ul după război. Afacerea s-a extins treptat, ocupându-se iniţial de revendicarea zonelor afectate de lupte. Ulterior, a pus în vânzare materiale de construcţii şi a avansat, încet-încet, spre industria hotelieră. „Totul a ţinut de oportunitate. Am avut noroc”, spune el în mod repetat despre perioada în care a început să facă bani, acum şase decenii. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.