Decizia SUA privind primirea sirienilor, criticată de organizaţii internaţionale şi de republicani
Decizia preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, de a primi 10.000 de refugiaţi sirieni este criticată atât de opoziţia republicană, care evocă riscuri teroriste, cât şi de organizaţii internaţionale, care consideră insuficientă contribuţia Statelor Unite.
Aproximativ patru milioane de oameni au fugit din Siria, iar sute de mii au ajuns în Europa. Pe fondul crizei din Uniunea Europeană, preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat primirea a 10.000 de imigranţi suplimentari în cursul anului bugetar 2015-2016.
"Criza refugiaţilor nu este doar o problemă europeană, este una a întregii lumi, avem obligaţii", argumentat Obama.
Însă organizaţiile internaţionale consideră insuficientă contribuţia Statelor Unite.
"Există o nevoie disperată de ajutor care nu este onorată", a reacţionat David Miliband, preşedintele Comitetului Internaţional de Salvare (IRC).
"Cifra de 10.000 de refugiaţi este dezolantă, pentru că nu este proporţională cu amploarea problemei; este necesară o reacţie globală mai eficientă", a adăugat David Miliband, potrivit CBS News.
Pe de altă parte, opoziţia republicană din Statele Unite atrage atenţia că printre imigranţi s-ar putea număra terorişti.
"Problema este că principalul nostru obiectiv trebuie să fie protejarea Statelor Unite", a declarat congresmanul republican Peter King.
"Ştiu că grupul terorist Stat Islamic va încerca să infiltreze membri printre refugiaţi, existând riscul de a intra terorişti în Statele Unite", a spus King.
În replică, Preşedinţia Statelor Unite a dat asigurări că vor fi respectate standardele de securitate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro