Pambuccian: "Împingând copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diploma de şomeri la sigur. Copiii ăia vor îngroşa clasa oamenilor inutili"

Postat la 07 octombrie 2016 2025 afişări

Pambuccian: "Împingând copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diploma de şomeri la sigur. Copiii ăia vor îngroşa clasa oamenilor inutili"

Împingând copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diplomă de şomeri la sigur, iar ei vor îngroşa clasa oamenilor inutili, a afirmat deputatul Varujan Pambuccian, la conferinţa internaţională "Smart - Connected - Future City".

"Sunt lucruri pe care va trebui să le facem urgent. Noi ne lăsăm duşi de modelele astea care apar, dispar, de zi cu zi şi pierdem din vedere faptul că lumea în jur se schimbă radical atât de puternic încât mă gândeam zilele trecute... Intram în lift, la Cameră, unde există liftieră. Doamna stătea cu o cască în ureche şi vorbea la telefon şi mai era un domn care ţinea un mobil la ureche şi vorbea.

Şi mă gândeam că dacă ar fi intrat acolo un om de acum 30 de ani ar fi crezut că e un lift care duce la balamuc, că sunt doi oameni care vorbesc singuri, unul dintre ei mai ţine şi mâna la ureche. Aşa o să ne trezim peste 10-15 ani, dacă nu facem nimic acum, în zona de educaţie. Există o rezistenţă a sistemului învăţământ peste tot în lume. Vine în primul rând de la părinţi, de la elevi şi de la profesori", a spus Pambuccian.

Potrivit acestuia, nu este bine să te lupţi cu sistemele mari, cu rezistenţă mare.

"Asta este o rezistenţă mare şi de aceea este bine să nu te lupţi cu sistemele mari, cu rezistenţă mare.

Există deja hub-uri şi reţele de hub-uri tehnologice pentru copiii de şcoală generală, de liceu, care îi duc spre o direcţie care nu va îngroşa clasa oamenilor inutili peste 15 ani. Lucrul pe care noi trebuie să-l evităm acum este ca peste 15 ani să nu avem în România o clasă a oamenilor inutili ca vector social major. Asta este partea smart a oraşelor. Dacă reuşim să facem asta, o să ne fie mai bine decât altora,scrie Agerpres

Sunt direcţii în care merge lumea care schimbă radical modul de producţie. Radical ce înseamnă? Adidas anul acesta a creat două fabrici, una în Germania şi una în SUA. În fabricile alea nu mai lucrează oameni deloc. Anul viitor mai face două, una în Marea Britanie, una în Franţa, fără oameni. Adidas, Nike, Puma au anunţat anul viitor că un milion de chinezi 'Pa'. Lucrul acesta începe să se generalizeze. Sunt două lucruri care dau oameni afară cu o viteză pe care nu ne-o putem imagina. Acum vedem vârful aisbergului. Când o să vedem tot aisbergul, o să fie prea târziu. Sunt două domenii — acesta căruia îi spunem robotică industrială şi cel al inteligenţei artificiale", a explicat deputatul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.