Deficitul extern al României merge spre 25 mld. euro în 2024

Autor: Răzvan Botea Postat la 22 septembrie 2024 11 afişări

Deficitul extern al României merge spre 25 mld. euro în 2024, bani care ies din România şi nu sunt acoperiţi de investiţii străine sau din alte surse, anunţă Ziarul Financiar.

Deficitul extern al României merge spre 25 mld. euro în 2024

15 mld. euro a fost diferenţa dintre banii care au intrat în România, în primele şapte luni din an, şi banii care au ieşit, fie pe importuri de bunuri şi servicii, fie pe vacanţe în străinătate.

Spre 25 mld. euro s-ar duce deficitul de cont curent la final de 2024, dacă se păstrează tendinţa evoluţiei de la şapte luni din 2024, conform extrapolării datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Contul curent reprezintă diferenţa dintre banii care intră în ţară şi banii care ies. Practic, din România vor ieşi cu 25 mld. euro mai mulţi bani decât vor intra în 2024, dacă se menţine evoluţia de la şapte luni din an.

În total, arată datele BNR, deficitul de cont curent al României a fost de 15 mld. euro în primele şapte luni din an, o creştere de 35% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, când a fost de 11 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deficit,
românia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.