Dezvăluire şocantă făcută de Financial Times: Prigozhin a folosit celebrele bănci occidentale JPMorgan şi HSBC pentru a plăti trupele Wagner

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 24 septembrie 2024 13 afişări

Dezvăluire şocantă făcută de Financial Times: Prigozhin a folosit celebrele bănci occidentale JPMorgan şi HSBC pentru a plăti trupele Wagner

JPMorgan Chase şi HSBC au procesat, fără să ştie, plăţi ale unor companii africane controlate de Yevgeny Prigozhin, în timp ce armata privată a acestuia se extindea pe continent, scrie FT.

Documente obţinute de Center for Advanced Defense Studies (C4ADS), un think-tank american, au arătat că o companie sudaneză deţinută de Prigozhin a cumpărat echipament industrial din China, plaţile fiind procesate de mari bănci vestice.

Astfel, Yevgeny Prigozhin, care a murit anul trecut în urma prăbuşirii avionului său, a reuşit să creeze o reţea care a indus în eroare instituţiile financiare globale.

O factură din august 2017 a Meroe Gold, companie sudaneză folosită de Wagner, arată că a transmis o plată printr-o bancă locală folosind JPMorgan Chase drept intermediar, pentru beneficiarul din China.

Altă factură din aceeaşi an arată că Meroe Gold a transmis plata pentru nişte generatoare diesel şi parţile de schimb ale acestora în China, folosind Hang Seng Bank, parte a grupului HSBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Financial Times,
Prigozhin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.