Dirijorul Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

Autor: Roxana Rosu Postat la 22 iulie 2024 43 afişări

Dirijorul Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

Dirijorul Cristian Măcelaru, ales recent ca viitor Director Muzical al Cincinnati Symphony Orchestra, va conduce Orchestra Naţională a Franţei în spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris, care pentru prima dată nu se va ţine pe un stadion, scrie TVR Info.

 

Născut în 1980 la Timişoara, unde s-a format ca violonist, Cristian Măcelaru s-a stabilit în Statele Unite ale Americii la vârsta de 17 ani. A absolvit Universitatea din Miami în 2003 şi a fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami.

Ulterior a devenit  dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln, iar din 2020 este directorul muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei.

În 2023, Cristian Măcelaru a fost numit Director Artistic al Festivalului George Enescu.

În aprilie 2024, el a fost numit director muzical al Cincinnati Symphony Orchestra, pentru sezonul 2025-2026.

Parada sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris va avea loc pe 85 de bărci, de pe fluviul Sena.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orchestra,
director,
miami,
muzica

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.