Discrepanţe mari pe piaţa muncii, în octombrie: Candidaţii cer mai mult decât oferă companiile

Autor: Mediafax Postat la 10 octombrie 2024 49 afişări

Discrepanţe mari pe piaţa muncii, în octombrie: Candidaţii cer mai mult decât oferă companiile

La începutul lunii octombrie, piaţa muncii din România a fost activă, cu un număr mare de locuri de muncă disponibile. Totuşi, există o problemă în ceea ce priveşte salariile: diferenţele mari dintre aşteptările candidaţilor şi ofertele de angajare, care depăşesc adesea 30%.

Pe bestjobs s-au înregistrat aproximativ 26.000 de joburi active şi peste 40.000 de aplicări zilnice, conform unui comunicat.

Discrepanţa mare dintre aşteptările salariale ale candidaţilor şi ofertele companiilor depăşeşte adesea 30%, ceea ce complică procesul de recrutare.

Sectoarele cu cele mai multe oportunităţi sunt retailul, financiarul, ingineria, producţia şi managementul.

Din punct de vedere geografic, Bucureştiul şi Ilfovul conduc detaşat la capitolul oferte de muncă, cu 31% din totalul ofertelor de joburi, urmate de Timiş, Braşov, Cluj şi Prahova.

Diferenţele salariale cele mai mari se observă în domenii precum vânzări, sănătate, call center, financiar şi management. De exemplu, pentru roluri de tipul Manager de magazin, candidaţii cer salarii de aproximativ 1.800 de euro, în timp ce ofertele din piaţă se învârt între 1.200 şi 1.600 de euro, ceea ce creează un decalaj de peste 31%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
companii,
candidati,
piata muncii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.