Dragnea, despre legea pensiilor parlamentarilor: Poate trebuie să regândim întregul sistem de pensii
Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că trebuie „cântărit” mai mult în privinţa Legii pensiilor parlamentarilor, arătând că poate este bine să se regândească întreg sistemul de pensii, adăugând că aleşii trebuie să se gândească la toţi pensionarii.
"Am discutat în coaliţie despre pensiile parlamentarilor. Eu cred că e bine să mai cântărim, că e bine să vină şi legea salarizării bugetarilor în Parlament, că poate ar fi bine să generăm o discuţie serioasă despre întregul sistem de pensii, poate regândim întregul sistem şi după ce continuăm aceste discuţii să luăm o decizie finală. Eu zic a treia oară că este bine să cântărim mult mai mult această decizie privind legea pensiilor pentru parlamentari", a spus Dragnea.
Întrebat în legătură cu faptul că acest lucru i-ar nemulţumi pe parlamentari ai PSD şi cum i-ar putea împăca, Dragnea a spus: "Nu este vorba de împăcat, nu-mi permit să-i numesc pe colegii mei nişte copii care trebuie împăcaţi, sunt oameni responsabili, oameni politici cu experienţă, care se gândesc la toată ţara, toţi pensionarii şi au capacitatea de a purta o discuţie în grupul parlamentar, nu o să o facem astăzi, ci în zilele următoare, este un subiect foarte important şi trebuie să punem în balanţă toate consecinţele şi să nu uităm că suntem sociali democraţi şi principiul solidarităţii trebuie să funcţioneze".
Legea pensiilor pentru parlamentari se află în faza de reexaminare la Camera Deputaţilor, după ce preşedintele Iohannis a respins promulgarea ei. Comisia de statut a analizat săptămâna trecută cererea de reexaminare, fără a ţine cont de mare parte din recomandările şefului statului.
Comisia a stabilit că parlamentarii vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, iar cuantumul a rămas acelaşi ca cel iniţial, respectiv 0,55% din indemnizaţia de parlamentar, de acesta urmând să beneficieze deputaţii şi senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive până la 3 mandate. De asemenea, contrar recomandărilor preşedintelui, comisia a decis că vor beneficia de pensii şi cei condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate.
Plenul Camerei a amânat o decizie pe această temă, cererea de reexaminare fiind retrimisă comisiei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro