După luni de negocieri aspre, Boeing a reuşit să readucă sub aripa sa Spirit AeroSystems într-o tranzacţie în valoare de 4,7 miliarde de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 01 iulie 2024 13 afişări

După luni de negocieri aspre, Boeing a reuşit să readucă sub aripa sa Spirit AeroSystems într-o tranzacţie în valoare de 4,7 miliarde de dolari

Boeing a fost de acord să cumpere Spirit AeroSystems într-o tranzacţie care evaluează furnizorul companiei aeriene la 4,7 miliarde de dolari, după mai multe luni de negocieri care au implicat producătorul american de avioane, precum şi marele său rival european Airbus, raportează Financial Times.

Valoarea totală a tranzacţiei este de aproximativ 8,3 miliarde de dolari, inclusiv ultima datorie netă raportată de Spirit, a declarat Boeing. Tranzacţia, care evaluează furnizorul la aproximativ 37,25 dolari pe acţiune, va readuce Spirit sub aripa Boeing după două decenii de despărţire.

Spirit a încheiat un acord cu Boeing după ce a ajuns la un acord separat cu Airbus, grupul european preluând părţi din activitatea furnizorului aerospaţial pentru unele dintre programele sale cheie care includ producţia de aeronave.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.