Economiseşte bani, păcălindu-ţi creierul: Cum să-ţi hackuieşti mentalitatea "financiară"
Banii sunt o problemă majoră pentru fiecare persoană. Salarii mici, pensii şi mai mici, preţuri ridicate şi aşa mai departe. Banii sunt o problemă majoră şi în SUA. Potrivit unui recensământ recent, generaţia carea abia intră pe piaţa muncii câştigă cu 2.000 $ mai puţin, pe an, decât părinţii lor.
Ca să fim sinceri, este destul de greu să pui bani deoparte, mai ales atunci când nu îi ai.
Potrivit site-ului mic.com, acestea sunt 4 sfaturi utile care ajută persoanele să îşi păcălească creierul să nu mai cheltuiască atât de mulţi bani.
1. Trebuie să recunoşti că propriul creier este de vină
Pe lângă factorii economici, există şi un element psihologic care contribuie la lipsa de libertate financiară a tinerilor americani. Cuvântul pompos este "temporal discounting", adică reducerea temporală. Fiinţele umane sunt setate să prioritizeze recompensele mici, imediate în detrimentul celor mari, dar care ar dura mai mult timp.
Psihologii au teoritizat că acest mecanism ar putea explica comportamentele umane, inclusiv dependenţele şi abuzul de anumite substanţe - şi, de asemenea, de ce nu se pricep oamenii să facă economie.
Din fericire, există câteva soluţii pentru a depăşi acest blocaj psihologic: un nou studiu sugerează că simpla educaţie poate ajuta oamenii să întârzie gratificarea financiară.
Descarcă o aplicaţie pentru smartphone cu filtre care îmbătrânesc utilizatorul care se pozează. Potrivit unui experiment realizat de UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), oamenii salvează de două ori mai mulţi bani pentru viitor, după ce văd o versiune a lor la bătrâneţe.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro