Educaţia, cercetarea şi transporturile - revoluţionate de tinerii sub 24 de ani din România

Autor: Ioana Matei Postat la 05 mai 2014 129 afişări

Robotul care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă, enciclopedia accesibilă printr-o interfaţă vocală şi gadgetul care localizează accidentele sunt doar câteva idei de proiecte ale tinerilor care s-au înscris pe platforma Smart Nation a UPC şi care au participat la competiţia Tech School.

Educaţia, cercetarea şi transporturile - revoluţionate de tinerii sub 24 de ani din România

Din cele câteva mii de proiecte înscrise, cinci au fost premiate cu premii în valoare totală de 25.000 euro – patru premii constând în bugetele necesare implementării şi un al cincilea reprezentat de un loc la conferinţa globală TED Youth 2014. Proiectele sunt grupate pe categorii de vârstă - câte una pentru categoriile de 5 – 19 ani şi 20 – 24 ani şi 2 pentru categoria de  11 – 14 ani.

La categoria 11-14 ani, cele două proiecte Tech School care au obţinut cele mai multe voturi sunt VoicePedia Help Desk, realizat de Cristina Braga din Mediaş, şi Arduino GPS, ai cărui autori sunt Sebastian Darmaz şi Laurenţiu Ciobanu, ambii din Târgovişte.

La categoria 15-19 ani, proiectul câştigător îi aparţine lui Iulian Lazăr (17 ani) din Constanţa, recompensat cu 7.000 de Euro. Este vorba despre un robot subacvatic care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă.

La categoria 20-24 de ani proiectul care s-a detaşat este H.A.A.L. (Human Accident Alert and Locator) un gadget de mici dimensiuni, care propune localizarea accidentelor în mod autonom. Cu ajutorul celor 7.000 de Euro şi ghidat de sfaturi din partea mentorilor şi a specialiştilor Tech School, Robert Coţofană în vârstă de 23 de ani, din Târgovişte, va transforma H.

A.A.L într-un sistem performant de localizare a accidentelor, monitorizând în permanenţă acceleraţiile/deceleraţiile la care este supus corpul uman, avionul sau autoturismul.

Ideea unui joc tactic, pe ture,  cu un sistem de definire a caracterului şi a abilităţilor personajelor - The Call of Syox - i-a adus lui Alexandru Bîrzanu (22 de ani), din Iaşi, premiul special din partea Juriului, constând în participarea la conferinţa globală TED Youth 2014.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/educatia-cercetarea-si-transporturile-revolutionate-de-tinerii-sub-24-de-ani-din-romania-12588194
12588194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.