Efectul de bumerang al legii "Dragnea" de eliminare a 102 taxe
Legea "Dragnea" de eliminare a 102 taxe, trecută în viteză prin Parlament la sfârşitul anului 2016, prin care s-a renunţat, între altele, la timbrul de mediu (sau taxa auto) a dus la creşterea parcului auto al ţării cu 630.000 de noi autoturisme, majoritatea rable aduse din Occident.
Cererea de carburanţi s-a majorat semnificativ anul trecut, cu 6,7%, ca urmare a creşterii economice a României şi suplimentării parcului auto al ţării cu 630.000 de maşini, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.
În aceste condiţii afacerile Petrom au crescut spectaculos anul trecut - profitul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom a fost anul trecut de 2,491 miliarde de lei, mai mare cu 139% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.
"Cel mai important factor a fost cererea de produse energetice din România, piaţa noastră principală, care, pe fondul creşterii economice deosebite a României, cea mai mare din comunitatea europeană, conform statisticilor, a avut un impact pozitiv asupra cererii de produse", a afirmat ea.
Potrivit reprezentantului OMV Petrom, la aceasta se adaugă faptul că, anul trecut, parcul auto al ţării a crescut cu peste 630.000 de maşini.
Numărul extrem de mare de maşini vechi aduse în ţară, cu norme de poluare sub Euro 3, constituie un factor important în creşterea nivelului de poluare din marile oraşe. Dar eliminarea taxei auto, cumulată cu introducerea supraaccizei, a adus venituri suplimentare l bugetul de stat, scrie realitatea.net
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro