Elon Musk: Bateriile Tesla produse la Gigafactory pot ajunge să alimenteze cu energie întreaga lume
Non-conformistul om de afaceri american Elon Tusk, producătorul automobilelor electrice de lux Tesla, a prezentat joi seară strategia în domeniul bateriilor reîncărcabile fabricate la noua fabrică Gigafactory din Nevada care, în opinia sa, pot ajunge să alimenteze cu energie întreaga lume.
Musk a început show-ul din Los Angeles, care a marcat oficializarea extinderii agresive a Tesla în domeniul stocării energiei, cu viziunea de a scăpa Statele Unite de dependenţa de combustibili fosili în producerea de electricitate, relatează MarketWatch.
"Problema bateriilor existente este că ...sunt proaste", a spus Musk, înainte de a trece la prezentatea bateriei Powerwall, produsă de Tesla la noua fabrică Gigafactory din Nevada.
Costul acestei baterii reîncărcabile, cu o capacitate de 10 kilowaţi şi care poate asigura necesarul de energie al unei locuinţe timp de 10 ore, porneşte de la 3.500 de dolari. Tehnologia folosită de companie este aceeaşi cu cea a bateriilor automobilelor Tesla, cunoscute ca având cea mai lungă durată de funcţionare, dintre modelele existente pe piaţă.
Bateriile vor fi comercializate prin intermediul diviziei Tesla Energy. Compania primeşte deja comenzi, dar bateriile vor fi livrate abia peste 3-4 luni, a spus Musk.
Teoretic, capacitatea bateriilor poate fi extinsă oricât de mult, la nivel industrial, iar versiunea de mărimea unui server se va numi Powerpack.
"Puteţi scăpa de reţea", a spus Musk în faţa fanilor săi.
Cunoscut pentru talentul său de a face spectacol, Musk a dezvăluit că întregul eveniment organizat de Tesla, inclusiv muzica şi jocurile de lumini, a fost alimentat cu "energie solară stocată", cu alte cuvinte cu baterii încărcate la soare.
Musk susţine că tot ce trebuie să facă Tesla este să livreze 2 miliarde de baterii Powerwall pentru a alimenta cu energie întreaga lume, iar cel mai mult vor avea de câştigat comunităţile sărace. În plus, Powerwall poate fi conectată la Internet, astfel că vor putea fi create reţele inteligente.
Pentru început, cele mai bune oportunităţi pentru vânzări sunt probabil furnizorii de servicii de utilităţi şi instituţii precum universităţile, spitalele şi magazinele, consideră Ben Kallo, analist la compania de consultanţă Baird. În opinia acestuia, piaţa rezidenţială va fi interesată mai târziu de noul sistem de alimentare cu energie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro