Europenii irosesc peste 4 kg de alimente lunar
Un studiu la nivel european realizat de Grundig , care analizează atitudinea consumatorilor faţă de risipa de alimente, confirmă că aproape o treime dintre europeni irosesc în medie peste 4 kg de alimente pe lună. Consumatorii invocă lipsa timpului şi stilul de viaţă agitat. Totuşi, acelaşi studiu relevă faptul că 90% dintre aceştia se arată preocupaţi de cantitatea de hrană pe care o irosesc.
Consumatorii care au copii au un motiv suplimentar pentru limitarea risipei de alimente: 84% au declarat că este foarte important să transmită copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil (81%), să devină responsabili cu banii (63%) şi să protejeze mediul înconjurător (55%).
Conform datelor ONU, în fiecare zi producem suficient pentru a hrăni 12 miliarde de oameni şi, totuşi, o treime dintre alimente este risipită. Aproape 1 miliard de oameni suferă de subnutriţie, în timp ce 30 - 50% din cantitatea totală de alimente aruncate provine chiar din bucătăriile noastre.
„Trebuie să ne schimbăm modul de gândire, să ne asumăm responsabilităţi. Este important să reamintim lumii că hrana este o resursă limitată, de aceea ar trebui să acordăm o deosebită atenţie la ceea ce punem în coşul de gunoi.", a declarat Hakan Bulgurlu, CEO-ul Arcelik, din care face parte şi Grunding.
Punând conceptul de „acasă” în centrul filosofiei sale, Grundig vine în sprijinul consumatorilor cu o serie de sfaturi care să îi ajute să optimizeze consumul de alimente şi să reducă cantitatea de mâncare irosită.
• Europenii au declarat că alimentele cel mai frecvent irosite sunt fructele (51%) şi legumele (52%).
• Alte alimente des irosite sunt pâinea (38%) şi produsele lactate (17%). Dulciurile se situează la polul opus, fiind cel mai puţin rispite (doar 3%).
• Conform studiului, europenii aleg dacă aruncă sau nu un aliment bazându-se pe aspect (57%), în timp ce în numai 16% dintre cazuri motivul invocat este termenul de valabilitate.
• 61% dintre europeni încearcă să consume alimentele în apropierea datei de expirare.
• 36% din europeni cred că irosesc prea multe alimente, dar numai 56% dintre aceştia sunt îngrijoraţi de cantitatea pe care o risipesc.
• 84% dintre europeni sunt de acord că este important să le transmitem copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil, cu accent pe nevoia reducerii la minimum a risipei de alimente.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro