EY România l-a desemnat pe Ovidiu Şandor, fondator Mulberry Development, Antreprenorul Anului 2018

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 februarie 2019 269 afişări

Ovidiu Şandor, fondator Mulberry Development – care dezvoltă proiectul gigant ISHO din Timişoara – a câştigat premiul de Antreprenorul Anului 2018 de la EY România şi urmează să reprezinte România în cadrul competiţiei internaţionale EY de la Monte Carlo.

EY România l-a desemnat pe Ovidiu Şandor, fondator Mulberry Development, Antreprenorul Anului 2018
„Cred că mediul de afaceri trebuie să sărbătorească ce reuşim să facem în ciuda tuturor dificultăţilor, sunt seri speciale, pentru că rar în business cineva te bate pe umăr că ai făcut o treabă bună. Când oameni din străinătate mă întreabă de România, oameni care aud de dificultăţi, îmi place să descriu lucrurile cum că am avea zona economică două sfere: cea de stat şi cea privată unde vorbim de firme private care fac afaceri cu alte firme private sau cu consumatorul final. Acea sferă care a împins în ultimii 20 de ani această ţară înainte”, a spus Ovidiu Şandor, fondator Mulberry Development.
 
EY România a organizat joi seară Gala EY Entrepreneur of The Year 2018 Romania, în cadrul căreia a premiat cele mai bune companii antreprenoriale din România.
 
„Am reuşit să aducem împreună peste 10.000 de oameni şi afaceri de peste 600 de milioane de euro prin acest eveniment. Ediţia a dus firme mari cu branduri regionale în contextul în care am văzut achiziţii, contracte externe semnificative, contracte green-field. (...) Din cei 43 de candidaţi intraţi în competiţie, am avut un premiu dedicat antreprenorilor din tehnologie. Aşteptăm încă un unicorn.”, a spus Bogdan Ion (foto dreapta), country manager EY România, în cadrul evenimentului.
 
Locul doi la categoria de Antreprenorul Anului a fost câştigat de businessul Medlife.
 
„În urmă cu două decenii am vrut să dau semenilor mei o alternativă la serviciile medicale româneşti. În scurt timp, cei doi băieţi ai mei mi-au dat posibilitatea ca visul să devină realitate”, a spus Mihaela Marcu, mama antreprenorului Mihai Marcu, fondator al Medlife.
 
Locul trei în această categorie a fost câştigat de businessul Cris-Tim, fondat de anteprenorul Radu Timiş.
 
„Mă bucur că sunt în temă aici şi sunt foarte mulţi antreprenori de valoare, oameni care au succes. Şi sunt convins că trebuie să avem încredere în noi că putem face lucruri valoroase, că ne schimbăm noi şi schimbăm totul în jurul nostru. Acum câţiva ani am schimbat paradigma din alimente nesănătoase în cele sănătoase. Că vorbim de mezeluri, că vorbim de lactate, acum trebuie să fie produse sănătoase. (...) Credem că după ce nu vom mai fi noi, se va mai vorbi mult timp de Cris-Tim”, spune Radu Timiş.
 
O categorie nouă introdusă anul acesta a fost cea de Antreprenorul Anului în Tehnologie, iar locul 1 a fost câştigat de Mondly.
 
 „Ne propunem să fim mai buni, suntem motivaţi de inovaţii şi de a crea lucruri care nu există. Ce vom face mâine? Cum vom face învăţarea mai interesantă şi asta e un lucru care aduce plus valoarea care ne-a pus în poziţia asta”, spune Alexandru Iliescu, fondator Mondly.
 
Compania Fortech a câştigat locul doi la categoria Emerging Entrepreneur Of The Year, pe segmentul de tehnologie.
 
„E o surpriză pentru mine. Vreau să mulţumesc familiei pentru înţelegerea faţă de nopţile în care am fost plecat, zilele în care am plecat în SUA, Germania, Elveţia. (...) Dorim să creştem internaţional cu o echipă solidă”, spune Călin Văduva, fondator Fortech.
 
Locul trei la această categorie a fost câştigat de Liviu Apolozan, CEO DocProcess.
 
"Mulţumesc celor peste 3.200 de clienţi care au avut încredere în noi şi echipei DocProcess care este implicată în concepţie, strategie şi implementare. Suntem în faţa unei provocări demografice extraordinare şi trebuie să găsim soluţii pentru deficitul de forţă de muncă. Pentru a face faţă, noi am făcut o investiţie în afara graniţelor ţării, iar pentru clienţii noştri am creat mijloace de automatizare, robotizare, AI, care să îi ajute să fie operaţionali în aceste condiţii. Schimbarea tehnologică este un mare şoc şi până nu de mult, era greu să faci o transformare digitală dacă nu erai o companie de câteva zeci, sute de milioane şi atunci ne-am gândit noi să oferim sprijin şi firmelor mai mici. Din punct de vedere legal lucrurile se schimbă repede, standardele de lucru urmează şi ele, iar noi oferim soluţii pentru a le respecta.", spune Liviu Apolozan, fondator DocProcess.
 
EY România a mai acordat un premiu şi pentru afacerile de familie, iar acesta a fost primit de familia Boromiz pentru businessul Boromir.
 
„Nu am pregătit un speech. Mă simt ca şi când vând pepeni la grădinari, pentru că toţi sunteţi în afaceri şi ştiţi ce înseamnă afacerile. Mă simt bine, mă simt pe culmea unui munte şi împreună cu voi ne pregătim pentru următorul vârf şi următoarele provocări”, a spus Constantin Boromiz, fondator al Boromir.
 

 

Juriul pentru premiile EY Entrepreneur of The Year a fost format din Cristi Covaciu, fondator IPEC, preşedintele juriului şi câştgător al ediţiei 2017, Doina Popescu, Managing Partner, Forevest Capital Partners, Daniel Dines, CEO UiPath, Marius Ştefan, CEO Autonom şi Vasile Armenean, fondator Betty Ice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
fondator,
antreprenori,
ovidiu,
desemnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.