Facultatea din România care nu scoate şomeri

Postat la 04 iulie 2022 146 afişări

Facultatea din România care nu scoate şomeri

FABIZ-ASE are o inserţie foarte bună pe piaţa muncii din Români, cu peste 75% dintre studenţii de anul 3 deja jucrând part-time, iar la nivel de master doar cei ce nu doresc să lucreze nu au un job. Pot spune că nu exista şomeri la sfârşitul absolvirii FABIZ, a declarat decanul FABIZ, Tănase Stamule.

”Studiile economice sunt utile în orice domeniu de activitate. Orice afacere, indiferent dacă este în domeniul medical, inginerie, arhitectură, are o componentă economică. Atunci când termini ASE-ul ai oportunităţi de a te angaja în toate sferele economiei, iar tocmai această flexibilitate şi deversitate pe piaţa muncii face universitatea noastră foarte atractivă”, a adăugat el.

Decanul FABIZ explică cum există două mari direcţii în care merg absolvenţii facultăţii. ”Îi regăsim în marile companii internaţionale din România sau din străinătate sau devin antreprenori. Peste 25% dintre absolvenţii noştri doresc să înceapă o afacere la sfârşitul studiilor, iar de anul acesta oferim un master specializat în antreprenoriat pentru a-I ghida în afacerile lor.

El consider că la sfârşitul studiilor, tinerii trebuie să aibă o capacitate analitică ridicată, o capacitate de a interacţiona uşor cu oameni aparţinând altor culturi, valenţe de leadership şi competenţe sociale şi o capacitate de a înţelege programele informatice şi a putea analiza date.

Ce a mai declarat Tănase Stamule, decanul FABIZ:

Programarea se studiază astăzi la toate formele de învăţământ în preuniversitar, iar noi pornim în anul 1 de la cunoştinte de bază. Orice student conştiincios, cu dorinţa de a învăţa poate să capete cunoştinte de Python, indiferent de profilul liceului pe care l-a absolvit. Chiar pot spune că cei de la uman, fiind firi mai creative pot ajunge să se specializeze pe anumite nişe foarte atrăgătoare pentru piaţa muncii.

La FABIZ ne axăm pe cinci direcţii strategice pentru dezvoltarea profesională a studentului:

1) specializarea în administrarea afacerilor, adică înţelegerea modului de funcţionare a firmei, felul în care se gestionează bugetele, resursele umane, riscul şi felul în care se iau deciziile

2) dezvoltarea de competenţe lingvistice şi sociale astfel încât studenţii noştri să poată interacţiona cât mai uşor cu lumea globală de afaceri

3) interacţiunea permanentă cu mediul de afaceri prin vizite la companii şi invitaţi la cursuri de la companii la toate disciplinele pe care le predăm

4) susţinerea studenţilor de a petrece cel puţîn un semestru la studii în străînătate prin programul Erasmus, unde propunem la nivel de ASE câteva sute de burse în fiecare an

5) dezvoltarea de competenţe de programare în Python, astfel încât, studenţii noştri să ştie să facă analiză de date la sfârşitul programului de licenţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
someri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.