Farmec S.A. Cluj-Napoca: R&D (cercetare şi dezvoltare), orientată spre crearea de noi produse. Repoziţionare a businessului în contextul COVID-19

Postat la 04 martie 2021 88 afişări

Situaţiile extreme cer decizii extreme, aşa că, pe fondul pandemiei de COVID-19, producătorul român de cosmetice Farmec a decis anul acesta să replieze businessul şi să lanseze, în timp-record, produse destinate limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, o procedură unică în istoria de peste 130 de ani a companiei.

 

Descrierea inovaţiei:

Încă de la începutul pandemiei, Farmec şi-a schimbat strategiile de comunicare şi campaniile de marketing prin promovarea categoriilor de produse pentru care există o cerere mai mare. De asemenea, a identificat nevoia de dezinfectanţi pe piaţa românească şi şi-a concentrat toate resursele pentru producţia şi distribuţia dezinfectanţilor. Astfel, activităţile companiei au fost adaptate ţinând cont de reglementările autorităţilor şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar lansarea produselor biocide s-a realizat în timp record, de o lună, în condiţiile în care, în mod normal, testarea în laborator durează 50 de zile, iar avizarea de către Comisia de Biocide în jur de 2-3 luni.

„În general, planificarea unor produse noi, indiferent de tipul acestora, poate dura de la câteva luni la 2 ani. O provocare peste care Farmec a trecut a fost asigurarea de stocuri necesare de alcool şi ambalaje, importul în perioada de urgenţă fiind restricţionat”, notează Mircea Turdean, director general Farmec. În acest mod, compania a lansat gama Dermofarm cu 80% alcool, care conţine produse dezinfectante profesionale, testate şi avizate (atât în ţară, cât şi la laboratoare specializate din străinătate) cu un spectru larg de acţiuni (virucidă, antibacteriană, antifungică), cu efect rapid, destinate în special unităţilor medicale, precum şi gama Farmec pentru mâini pe bază de alcool 70%, care este pentru uz personal. „În plus, Farmec a dezvoltat un nou punct de lucru în Bucureşti şi a suplimentat personalul la departamentul de vânzări online din Cluj-Napoca pentru a răspunde eficient volumului mare de comenzi.” Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului au fost implicate departamentele de marketing, de cercetare, de achiziţii şi de producţie.

 

Elementul de noutate:

Rapiditatea lansării unor noi linii de produs în contextul pandemic.

 

Efectele inovaţiei:

Crearea de biocide în perioada pandemiei a avut o contribuţie importantă în lupta cu virusul atât pentru cei din linia întâi, pentru instituţiile publice, pentru companii, cât şi pentru toate persoanele care şi-au dorit să se simtă în siguranţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.