Fondatorii localurilor Cereal Crunch au preluat 70% din laboratorul de croissante Fika18, o afacere de la zero fondată de Armand Sima. „Vom deschide un magazin în Centrul Vechi”

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 10 noiembrie 2020 131 afişări

Radu Savopol – fondatorul 5 To Go, Lucian Bădilă şi Andrei Alecu, trei antreprenori care deţin reţeaua de localuri Cereal Crunch, au devenit acţionari majoritari ai Fika18, o afacere pornită de la zero de Armand Sima, sub forma unui laborator de croissante. Cei trei noi acţionari deţin acum 70% din business, restul aparţinându-i în continuare lui Armand Sima.

Fondatorii localurilor Cereal Crunch au preluat 70% din laboratorul de croissante Fika18, o afacere de la zero fondată de Armand Sima. „Vom deschide un magazin în Centrul Vechi”

Puteţi urmări aici povestea Fika18, spusă de antreprenorul Armand Sima la emisiunea ZF Afaceri de la zero, în octombrie 2019.

Radu Savopol – fondatorul 5 To Go, Lucian Bădilă şi Andrei Alecu, trei antreprenori care deţin reţeaua de localuri Cereal Crunch, au devenit acţionari majoritari ai Fika18, o afacere pornită de la zero de Armand Sima, sub forma unui laborator de croissante. Cei trei noi acţionari deţin acum 70% din business, restul aparţinându-i în continuare lui Armand Sima.

„În curând vom deschide primul magazin Fika18 în Centrul Vechi, într-o zonă boemă, pe Lipscani 3. Pe viitor, vizăm extinderea businessului şi în sistem de franciză”, spune Radu Savopol, unul dintre acţionari.

În prezent, există un singur spaţiu Fika18, amplasat în zona Aurel Vlaicu din Bucureşti, care funcţionează ca laborator, de unde sunt livrate croissante către cafenele sau la domiciliul clienţilor. Până se va deschide noul magazin Fika18, distribuţia croissantelor va avea loc în locaţiile Cereal Crunch.

„Aveam nevoie de investiţii pentru a ne dezvolta, simţeam că stăm pe loc şi de aceea am decis să căutăm investitori. Iniţial, am ajuns cu croissantele la 5 To Go şi de acolo a început colaborarea. În magazinul din Centrul Vechi investiţia va fi de circa 15.000 de euro şi va fi gata până la finalul anului. Francizele le avem în plan pe termen mediu şi lung şi vrem să ajungem astfel în mai multe oraşe din ţară”, spune Armand Sima, fondatorul Fika18.

Armand Sima şi prietena lui, Cătălina Opriş, au început să se gândească la un business din croissante în urma unei vacanţe pe care au petrecut-o în Barcelona, în 2014. Inspiraţi de croissantele pe care le-au mâncat acolo, au decis să „fure“ secretul producţiei şi au pus ulterior bazele unei afaceri proprii cu acest profil, în Bucureşti, după cum povestea Armand Sima în toamna anului 2019, la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

S-a interesat de aparatura de care avea nevoie şi de ingredientele necesare. Numele a fost ales dintr-o experienţă a prietenei lui Armand Sima, care lucrase pentru o firmă suedeză de telecomunicaţii, ocazie cu care a fost într-o călătorie de afaceri în Suedia.

Până la definitivarea planurilor, au trecut aproape doi ani, iar la începutul lui 2018 a fost deschis laboratorul de croissante, în zona metroului Aurel Vlaicu din Capitală. Investiţia necesară pentru deschidere a fost de 40.000 de euro din surse proprii, la care s-au adăugat alţi 44.000 de euro obţinuţi prin programul Start-Up Nation.

Din gama de produse, fac parte croissante cu cheesecake şi gem de căpşuni, cu zmeură şi migdale, cu fistic, cu ciocolată. Un croissant simplu costă 6 lei, iar unul umplut – 9 lei. Din acelaşi aluat de croissante, fondatorii Fika au început să facă şi tarte cu fructe proaspete, care costă 13 lei. Pentru comenzile de minimum 20 de croissante, livrarea este gratuită.

Sub brandul Cereal Crunch, pe care cei trei noi acţionari îl deţin deja, sunt deschise în prezent mai multe localuri în Bucureşti, dar şi în Craiova, sub forma unor cereal-baruri care vând mic-dejun pe parcursul întregii zile. Dezvoltarea va veni prin francizarea conceptului, după cum spunea în vară Radu Savopol, fondatorul cafenelelor 5 To Go.

Cereal Crunch a fost adus pe piaţa locală în 2018 de o serie de antreprenori, iar conceptul a fost preluat apoi de Radu Savopol şi alţi doi parteneri. Savopol şi Lucian Bădilă sunt cunoscuţi în special pentru că au dezvoltat reţeaua de cafenele 5 to go, pariind în special pe franciză, ajungând la peste 150 de unităţi în principalele oraşe din ţară. Al treilea partener este Andrei Alecu, proprietar al cafenelei Utopia Coffee Bar şi fiul lui Marian Alecu, cel care a condus operaţiunile locale ale McDonald’s acum mai mulţi ani.

Savopol spunea că în următorii cinci ani e loc de 15 localuri Cereal Crunch care vând multe tipuri de cereale, dar şi alte produse de mic-dejun.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.