Fost şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Autor: Departamentul Social Postat la 14 aprilie 2015 245 afişări

Fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa Cornel Tache a fost trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală, fiind acuzat, printre altele, că a primit 32.000 de lei de la administratorul unei firme.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis dosarul la Tribunalul Ialomiţa, propunând judecarea lui Cornel Tache sub control judiciar, măsură luată în timpul urmăririi penale.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Gheorghe Ungureanu şi firma administrată de acesta, SC Avimar Fdl SRL, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2013, Cornel Tache, şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa la data faptelor, a primit mită 32.000 de lei de la Gheorghe Ungureanu, pentru a-l ajuta să desfăşoare operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

"Concret, în perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit al unor firme, printre care se afla şi SC Avimar Fdl SRL, a omis evidenţierea în documentele contabile a tuturor operaţiunile comerciale desfăşurate şi a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de aprovizionare şi prestări servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 5.619.099,44 lei", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Cornel Tache mai este acuzat că, în 2013, în schimbul sumei de 32.000 de lei, i-ar fi promis lui Gheorghe Ungureanu că va interveni la colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care omul de afaceri era cercetat.

În cazul acuzaţiei de dare de mită adusă lui Gheorghe Ungureanu, procurorii anticorupţie au sesizat instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, propunând ca pentru această infracţiune să fie dispusă o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

"În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei; să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuieşte în fapt", au precizat procurorii în rechizitoriu.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe conturi bancare ale lui Gheorghe Ungureanu şi pe sume de bani ridicate de la cei doi inculpaţi cu ocazia percheziţiilor domiciliare.

Anchetatorii continuă cercetările, într-un dosar separat, faţă de Dragoş Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa la data săvârşirii faptei, suspectat de luare de mită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLIŢIŞT,
CORUPŢIE,
PROCES
/actualitate/fost-sef-al-serviciului-de-investigare-a-fraudelor-ialomita-trimis-in-judecata-pentru-luare-de-mita-14120548
14120548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.