Fosta fabrică de covoare Cisnădie din Sibiu se transformă în parc de retail. Investiţia ajunge la 11 mil. euro

Autor: Cristina Bellu Postat la 27 iunie 2022 79 afişări

Fosta fabrică de covoare Cisnădie din Sibiu se transformă în parc de retail. Investiţia ajunge la 11 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria, parte a grupului internaţional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta, urmează să deschidă în a doua jumătate a anului viitor un parc de retail, în localitatea Cisnădie din Sibiu, în urma unei investiţii de peste 11 milioane de euro.

Proiectul va fi dezvoltat prin reconversia fostei fabrici de covoare Cisnădie pe o suprafaţă totală de 11.500 de metri pătraţi, şi va include o suprafaţă închiriabilă de 9.000 de metri pătraţi şi o ancoră de tip supermarket, arată datele transmise luni de compania de consultanţă imobiliară CBRE România, care gestionează activitatea de leasing din cadrul proiectului şi care a demarat deja procesul de închiriere a spaţiilor comerciale.

"Am iniţiat procesul de închiriere pentru unul dintre cele mai importante parcuri de retail din centrul ţării (…) Luând în considerare marile branduri care vor fi acomodate de complex, Zacaria Retail Park Cisnădie va deveni o destinaţie de tip one-stop-shop, îndeplinind nevoilor clienţilor şi constituindu-se într-una dintre investiţiile semnificative din judeţul Sibiu", spune Cristina-Maura Toros, Leasing Manager la CBRE România.

Cisnădie s-a aflat în plină expansiune în ultimii doi ani, atrăgând mai multe investiţii rezidenţiale şi de agrement, dar şi noi locuitori din Sibiu. Oraşul a înregistrat o creştere semnificativă, de 30%, în ultimii opt ani, procent reprezentând populaţia care a ales să se mute în acestă localitate din imediata vecinătate a Sibiului, potrivit PMUD Sibiu (Programul de Mobilitate Urbană Durabilă), aflat în prezent în dezbatere publică.

Totodată, numărul populaţiei rezidente în Sibiu a scăzut din 2016 cu aproximativ 0,3% în fiecare an, potrivit Institutului Naţional de Statistică 2021. Populaţia oraşului este în continuă scădere, însă doar o mică parte dintre cei care migrează în alte localităţi o fac schimbându-şi reşedinţa. Acest lucru face ca oraşul Sibiu să se extindă (extindere urbană), deşi numărul populaţiei rezidente scade.

"Continuăm să investim în multiple proiecte, iar portofoliul nostru se va extinde în următorii ani. Pentru că am văzut nevoile comunităţii locale şi dorinţa de extindere regională a multor jucători din retail, am decis să investim în dezvoltarea Cisnădie şi a judeţului Sibiu prin construirea unui nou parc de retail. Având în vedere că sediul nostru se află în Sibiu, ne-am fundamentat decizia şi pe cunoaşterea pe care o avem despre potenţialul real al cererii locale", explică Marius Moga, Sales & Marketing Manager la Zacaria.

Zacaria Retail Park Cisnădie este al doilea parc de retail şi al 15-lea proiect imobiliar dezvoltat de compania imobiliară din România.

Constructorul a început deja lucrările la cea mai mare investiţie de retail de până acum din Cisnădie, iar lucrările de demolare şi reconversie sunt în plină desfăşurare.

Proiectul a fost realizat de compania de arhitectură Triptic Studio. Umând cerinţele de sustenabilitate si regenerare urbană, Zacaria Retail Park Cisnădie integrează spaţii comerciale cu promenade pietonale, grădini verticale, zone de relaxare, locuri de joacă şi spaţii pentru găzduirea diferitelor evenimente culturale sau sportive, pentru a răspunde nevoilor oraşului.

Până în prezent, Zacaria a dezvoltat peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii industriale, peste 15.000 de metri pătraţi de spaţii de retail şi birouri şi a finalizat dezvoltarea şi vânzarea a 4 proiecte rezidenţiale. În timp ce portofoliul rezidenţial de proiecte Valletta se extinde în prezent, cu două dezvoltări în curs de desfăşurare în Sibiu şi Craiova, compania îşi extinde şi investiţiile în sectorul de retail.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.