Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara a finalizat anul 2023 cu afaceri de aproximativ 1,2 mld. lei, plus 5,7%
Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara, controlat Alexandra şi Alex Bunceanu, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 mld. lei (242,6 mil. euro), în creştere cu 5,7% faţă de anul anterior, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara, controlat Alexandra şi Alex Bunceanu, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 mld. lei (242,6 mil. euro), în creştere cu 5,7% faţă de anul anterior, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.
În 2022, Artoil a raportat o cifră de afaceri de 1,135 mld. lei (230,2 mil. euro), un profit net de 17,3 mil. lei (3,5 mil. euro), având un număr mediu de 39 de angajaţi, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.
„Pentru anul 2024 estimăm un avans de 10% al afacerilor, bazându-ne pe creşterea acoperirii teritoriale a vânzărilor şi schimbarea structurii portofoliului de produse şi servicii. În plus, începem anul cu 20 de cisterne proprii care vor deservi livrările către clienţi, ceea ce ne va permite să controlăm mai bine întreg lanţul de activitate, de la achiziţie până la livrare. De asemenea, în estimările noastre ne bazăm şi pe creşterea numărului de angajaţi, aceştia având misiunea de a prelua excedentul de activitate provenit“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Artoil din Timişoara.
Compania Artoil a fost înfiinţată în anul 2012 în Timişoara, având ca obiect de activitate distribuţia şi comercializarea de produse petroliere (motorină, benzină, AdBlue, combustibil termic lichid, bitum rutier) la nivel naţional. Compania a ajuns în prezent la 60 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze personal anul acesta.
„Anul 2024 a început deja cu provocări date de modificările fiscale care vizează aplicarea impozitului suplimentar pe cifra de afaceri. Totuşi, credem că piaţa va urma un trend ascendent în ceea ce priveşte cererea de combustibil. Ca în fiecare an, ne vom aştepta la variaţii ale preţurilor generate de modificările de pe piaţa internaţională“, au transmis oficialii Artoil.
În 2020, compania a achiziţionat un depozit de produse petroliere cu acces la calea ferată, în 2021 Artoil a demarat lucrările de restaurare a acestuia, finalizându-le în primul semestru din 2022. Anul trecut, compania a achiziţionat cisterne şi autoturisme pentru a înnoi şi creşte parcul auto care deserveşte activitatea de vânzare, a încheiat noi parteneriate cu clienţi şi furnizori şi a demarat proiectul de extindere a reţelei de staţii de incintă pentru clienţi în vederea stocării combustibilului.
„Principalul factor care va susţine anul acesta evoluţia pieţei, ca în orice domeniu, îl constituie cererea. În România cererea pentru carburanţi este în creştere chiar dacă noile tehnologii utilizează surse alternative de energie. Un alt factor care susţine evoluţia pieţei este intensitatea desfăşurării activităţilor economice. Chiar dacă situaţia economică din ţară a resimţit efectele negative ale unei crize economice, companiile îşi păstrează acelaşi ritm de activitate, fapt confirmat prin volumul în creştere al vânzărilor“, au mai transmis oficialii Artoil. Compania Artoil a fost înfiinţată în anul 2012 la Timişoara şi este controlată de Alexandra şi Alex Bunceanu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro