Germania a înregistrat inflaţie negativă în ianuarie, pentru prima oară după 2009
Germania a înregistrat inflaţie negativă în ianuarie pentru prima oară în ultimii cinci ani, contribuind la agravarea declinului preţurilor în zona euro, evoluţie care scoate în evidenţă necesitatea programului Băncii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichidităţilor.
Preţurile de consum din cea mai mare economie a lumii au scăzut în ianuarie cu 0,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,3% comparativ cu luna decembrie, potrivit Biroului Federal de Statistică. Analiştii anticipau un declin al preţurilor de 0,2% faţă de ianuarie 2014 şi de 1% faţă de decembrie, transmite Bloomberg.
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat săptămâna trecută un program de achiziţii de obligaţiuni în valoare de cel puţin 1.100 miliarde de euro, pentru a evita deflaţia în zona euro.
Analiştii anticipează că zona euro a înregistrat în ianuarie o inflaţie anuală de -0,5%. Eurostat, biroul european de statistică, urmează să publice vineri datele referitoare la inflaţie.
În decembrie, preţurile de consum din zona euro au scăzut cu 0,2% comparativ cu intervalul similar din 2013.
"Este probabil ca inflaţia din zona euro să rămână negativă în prima jumătate a anului, înainte ca deprecierea euro şi alţi factori fundamentali să îşi facă efectul. Revenirea inflaţiei aproape de ţinta BCE de 2% rămâne o perspectivă îndepărtată", a declarat Christian Schulz, analist la Berenberg Bank în Londra.
La ora transmiterii ştirii euro este în urcare cu 0,2%, la 1,1312 dolari pe unitate.
Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în declin cu 0,4%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană