Germania cere Facebook să cenzureze mesajele rasiste
Autorităţile germane au cerut companiei Facebook să cenzureze mesajele rasiste, iar reţeaua de socializare, cea mai mare platformă online de acest tip din lume, a spus, joi, că va analiza acest lucru în mod foarte serios, informează DPA.
Grupurile rasiste şi de dreapta din Germania, care acuza frecvent mass-media de cenzură în ceea ce le priveşte, au dezvoltat reţele puternice pe Facebook, unde numeroşi "prieteni" îşi exprimă aprecierea, prin "like-uri", faţă de comentarii jignitoare la adresa refugiaţilor care sosesc zilnic în această ţară.
Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, le-a scris şefilor din Germania şi Europa ai Facebook, pentru a le cere o întâlnire, pe 14 septembrie, pentru a discuta despre acest subiect.
"Utilizatorii reţelei Facebook critică faptul că, în ciuda plângerilor făcute, compania nu previne în mod eficient mesajele şi comentariile rasiste şi xenofobe", potrivit scrisorii obţinute de DPA.
Maas a mai spus că utilizatorii au primit adesea mesaje potrivit cărora acele comentarii nu încălcau politicile comunităţii Facebook. De asemenea, acesta a spus că Facebook este obligat prin lege să şteargă comentarii care sunt considerate ilegale.
Facebook a declarat pentru DPA că se va întâlni cu ministrul german şi că ia în serios aceste îngrijorări exprimate de Maas, dar nu a menţionat dacă a fost de acord cu data propusă de acesta.
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că mesajele rasiste nu sunt permise pe Facebook. "Facem apel la oameni să nu folosească platforma noastră pentru a răspândi ură", a spus acesta.
Având în vedere că autorităţile din Berlin se aşteaptă să primească până la 800.000 de cereri de azil politic, grupurile xenofobe s-au mobilizat, mai ales în estul Germaniei, în timp ce în restul ţării se arată a fi mai tolerantă.
Germania a acţionat rapid în a primi populaţie din Siria şi alte zone afectate de războaie, însă le-a cerut refugiaţilor care sosesc din Balcani să se întoarcă în ţările lor.
Anul trecut, grupul antiislamic Pegida a folosit Facebook ca principal canal pentru a organiza demonstraţii săptămânale la Dresda.
Legislaţia germană nu cere comunităţilor online să filtreze mesajele de pe reţelele de socializare, dar le obligă să şteargă materialele considerate ilegale după ce companiile primesc plângeri în acest sens.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro