GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum arată viitorul internetului european

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 august 2013 224 afişări

Majoritatea cetăţenilor europeni aleg să utilizeze conexiunea Wi-Fi la internet, iar tendinţa va continua în anii care urmează, reiese dintr-un nou studiu al Comisiei Europene. Anul trecut, 71% din volumul total al traficului de date fără fir din UE a avut drept destinaţie telefoanele inteligente şi tabletele care folosesc conexiunea Wi-Fi, iar această valoare ar putea creşte la 78% până în 2016, estimează studiul.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum arată viitorul internetului european

Aceste rezultate reflectă modul în care tarifele mai mici pe care le plătesc consumatorii pentru a utiliza punctele de acces la internet fără fir schimbă comportamentele, iar studiul recomandă să se pună la dispoziţie frecvenţe suplimentare în toată Uniunea Europeană pentru a sprijini această cerere în creştere.

Deşi reţelele 3G/4G sunt esenţiale pentru o activitate cu adevărat mobilă, în prezent este costisitor să se achiziţioneze drepturile de utilizare a frecvenţelor necesare funcţionării acestor reţele, consumatorii plătesc tarife ridicate pentru a le folosi (în roaming, de exemplu), iar reţelele sunt deja congestionate în multe părţi din Europa din cauza lipsei de frecvenţe alocate, arată studiul.

"Mă voi asigura că, prin frecvenţe suplimentare şi norme mai puţin stricte, Comisia Europeană contribuie la extinderea utilizării conexiunii Wi-Fi", a declarat Neelie Kroes, vicepreşedintă a Comisiei Europene. "Sistemele prin care reţeaua Wi-Fi este utilizată în comun de mai multe persoane ilustrează foarte bine modul în care, prin crowdsourcing, se poate asigura o conexiune mai bună la internet pentru toată lumea. Orice cetăţean european ar trebui să poată avea acces la internet şi atunci când nu se află acasă sau la locul de muncă", a adăugat Kroes.


 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-arata-viitorul-internetului-european-11206192
11206192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.