Hotelul Internaţional din Sinaia a înregistrat o scădere a veniturilor de 55%. „Dacă în 2019 aveam 135 de angajaţi am încheiat anul 2020 cu numai 80 de angajaţi”
Hotelul Internaţional din Sinaia, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, a avut anul trecut o scădere puternică a veniturilor, astfel că, cifra de afaceri obţinută în 2020 a fost cu 55% mai mică faţă de nivelul din 2019, conform datelor furnizate de către reprezentanţii companiei.
Hotelul Internaţional din Sinaia, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, a avut anul trecut o scădere puternică a veniturilor, astfel că, cifra de afaceri obţinută în 2020 a fost cu 55% mai mică faţă de nivelul din 2019, conform datelor furnizate de către reprezentanţii companiei.
„A fost un an greu definit prin incertitudine, teamă, adaptare, noi provocări şi fără nici un ajutor concret din partea autorităţilor. După un an de pandemie, deşi industria HoReCa a fost îngenuncheată, am învăţat să rezistăm, să ţinem afacerea pe linia de plutire şi să ne reinventăm bazându-ne doar pe propriile forţe. Cifra de afaceri a fost de 14 mil. lei”, spune pentru ZF Roxana Mihaela Staicu, director general al hotelului Internaţional din Sinaia.
Compania care administrează hotelul din Sinaia a avut în 2019 o cifră de afaceri de 30,9 mil. lei, conform datelor Ministerului de Finanţe. Totodată, firma din industria hotelieră a avut un profit net de 12,7 milioane lei. Gradul mediu de ocupare a hotelului a fost de 30% anul trecut. „Anul trecut, rata profitabilităţii a scăzut cu aproximativ 45% faţă de 2019. În această perioadă, cererea este redusă cu aproximativ 40% faţă de 2019, cererea fiind descurajată de modul de comunicare a măsurilor de siguranţă specifice codurilor COVID şi anume galben, roşu sau verde”, adaugă Roxana Mihaela Staicu.
În ceea ce priveşte măsurile de protecţie pe care le-a implementat hotelul anul trecut, costul acestora a fost de circa 20.000 euro, iar suma este într-o continuă creştere având în vedere că lunar sunt achiziţionate diverse consumabile precum dezinfectant, măşti sau mănuşi.
Directorul hotelului precizează faptul că este dificil de a avea previziuni pentru anul acesta, în contextul în care cererea depinde de evoluţia pandemiei şi de restricţiile impuse de către autorităţi.
„Nu putem estima exact nivelul afacerilor din acest an, dar avem speranţă că industria hoteliră îşi va reveni mai devreme sau mai târziu. În ultimul an, clienţii au devenit mult mai atenţi la măsurile de igienă în ultima perioadă şi la serviciile de masă”, mai spune Roxana Mihaela Staicu.
Ea speră că odată cu avansarea campaniei de vaccinare să crească şi volumul călătoriilor de afaceri, având în vedere că hotelul Sinaia dispune de un spaţiu dedicat evenimentelor de circa 1.400 metri pătraţi, cu nouă săli de conferinţă.
Pandemia a anulat planurile de dezvoltare pe care le avea hotelul anul trecut. „Datorită faptului că nu am realizat cifra de afaceri propusă iniţial şi a veniturilor aferente, nu am mai dispus de finanţatere din resurse proprii şi nici de împrumuturi bancare, băncile fiind reticente în finanţarea investiţiilor din industria HoReCa.”
Hotelul Internaţional operează 180 de camere şi trei restaurante cu specific (Tirol, Cucina Sofia şi Panoramic), dar şi nouă săli de conferinţă şi un centru de agrement cu bowling, biliard şi alte jocuri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro