ICCJ respinge cererea PNL de începere a urmăririi penale în cazul lui Ponta pentru abuz în serviciu

Autor: Departamentul Social Postat la 10 septembrie 2015 68 afişări

Instanţa supremă a respins, joi, plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neâncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz în serviciu întrucât nu ar fi respectat termenul organizarea alegerilor parţiale la Cluj.

"Respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal - filiala Cluj, împotriva ordonanţei nr.46/P/2015 din data de 6 aprilie 2015 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", se arată în decizia de joi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Copreşedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan a depus, în 20 ianuarie, la Parchetul ICCJ o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pentru că nu organizează alegeri parţiale la preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al lui Mihai Seplecan transmis atunci, după turul al doilea al alegerilor prezidenţile, Victor Ponta a fost notificat să respecte legea "şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj".

Curtea de Apel Cluj a dat, în luna aprilie, câştig de cauză PNL Cluj, care a intentat proces Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, rămasă vacantă după demisia lui Horea Uioreanu, decizia instanţei nefiind definitivă.

Ulterior, în 6 aprilie, Parchetul instanţei supreme a decis neînceperea urmăririi penale premierului Victor Ponta, decizia fiind atacată de liberali.

După această decizie, PNL Cluj a cerut demisia procurorului general Tiberiu Niţu.

Funcţia de preşedinte al CJ Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 ,alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani.

Mihai Seplecan a fost ales, în luna iunie, preşedinte al CJ Cluj, fiind votat de plenul deliberativului judeţean conform prevederilor noii legi a alegerilor locale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ICCJ,
PONTA,
/actualitate/iccj-respinge-cererea-pnl-de-incepere-a-urmaririi-penale-in-cazul-lui-ponta-pentru-abuz-in-serviciu-14707509
14707509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.