In ce cosuri se pun banii
Desi legislatia romaneasca le permite sa investeasca pana la 50% din active in actiuni, de unde poate sa vina castigul cel mai mare, administratorii fondurilor de pensii spun ca au alte planuri.
OBLIGATIUNI MUNICIPALE: Ar putea fi interesante, spun reprezentantii fondurilor de pensii, pentru ca au scadente lungi, de pana la 20 de ani. Nu sunt insa principala optiune, pentru ca nu au rating si un istoric suficient de indelungat. Pe de alta parte, municipalitatile sunt acum mai interesate de finantarea prin fonduri europene si credite bancare (pentru co-finantare) decat prin emisiuni de obligatiuni.
OBLIGATIUNI CORPORATIVE: Chiar daca au scadente mai mici, ar putea fi unul dintre cele mai atractive plasamente pentru fondurile de pensii. In afara de emitentii romani, sunt extrem de atractive pentru fondurile de pensii si companiile straine care nu sunt prezente pe piata locala dar care emit obligatiuni in lei.
DEPOZITE IN BANCI: Sunt plasamentele ce implica cel mai redus grad de risc dar, pe masura, si cele mai mici randamente.
REAL ESTATE: Legislatia romana nu permite pentru moment plasamentele directe in astfel de active. Dar lucrurile s-ar putea schimba in timp, spera reprezentantii companiilor de profil, urmand modelele din alte tari. In
PIETE EXTERNE: Desi legea nu este restrictiva in privinta plasamentelor pe care fondurile le pot face in strainatate, multe dintre companii au anuntat deja ca se vor concentra pentru inceput doar pe piata locala. Sunt insa si exceptii, iar in aceste cazuri proportia investitiilor din strainatate ar putea urca spre 50%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro