Instagram va verifica vârsta utilizatorilor cu ajutorul unui software de analiză facială
Instagram explorează noi modalităţi prin care să verifice vârsta utilizatorilor astfel încât aceştia să respecte regulile platformei. Aplicaţia deţinută de Meta testează selfie-uri dotate cu un software de analiză facială, potrivit BBC.
Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să ocolească regula de vârstă prin editarea datei de naştere pentru a părea că au peste 18 ani.
Dar adolescenţii din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziţie trei modalităţi de verificare a vârstei: să încarce un act de identitate, să ceară garanţia de la trei utilizatori adulţi sau să facă un selfie.
Meta spune că speră ca noile metode să asigure că adolescenţii vor avea o „experienţă adecvată vârstei" pe Instagram.
Gigantul tehnologic s-a confruntat anterior cu critici privind siguranţa adolescenţilor şi a copiilor pe platformele sale.
Anul trecut, mai multe state americane au anchetat Instagram în legătură cu experienţele copiilor pe aplicaţia de partajare a fotografiilor.
Will Gardner OBE, director executiv al Childnet şi director al Centrului britanic pentru un internet mai sigur, consideră că acest proces este încurajator
„Există potenţialul de a încerca să protejăm copiii de conţinutul care nu este pentru ei şi de a face ca experienţa lor pe internet să fie mai adecvată vârstei lor", a declarat Gardner.
5Rights Foundation, o organizaţie britanică care militează pentru siguranţa copiilor în mediul digital, consideră că astfel de măsuri sunt „aşteptate de mult timp".
Platformele ar trebui „să lase în urmă atitudinea -nu te uita, nu vezi- care a pus în pericol milioane de copii", susţine 5Rights, adăugând că „simpla cunoaştere a vârstei utilizatorilor nu este suficientă".
Părinţii şi tutorii utilizatorilor adolescenţi ai Instagram au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experienţa copiilor lor pe Instagram la începutul acestei luni.
Aceştia pot acum să stabilească limite de timp şi să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.
De asemenea, adolescenţii vor fi „îndemnaţi" să se uite la alt conţinut dacă vizualizează în mod repetat aceleaşi subiecte pe pagina de explorare a Instagram şi vor fi încurajaţi să „ia o pauză" dacă stau prea mult pe platformă.
Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicaţiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.
În prezent, Instagram foloseşte selfie-urile ca o modalitate prin care titularii de cont îşi pot verifica identitatea în cazul în care au contul blocat.
Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea feţelor umane şi a trăsăturilor faciale.
Yoti spune că algoritmul său, calibrat pe baza imaginilor faciale ale persoanelor anonime şi a datei lor de naştere, nu poate identifica în mod individual utilizatorii.
Tehnologia este precisă pentru persoanele cu vârste cuprinse între şase şi 12 ani, cu un interval de eroare de 1,36 ani - şi un interval de eroare de 1,52 ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani.
Meta spune că ambele companii vor şterge imaginea odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro