Într-un singur an, a ajuns al treilea cel mai mare producător de gaze din România cu primul proiect de la zero finalizat în Marea Neagră
Anul trecut a fost primul an complet de producţie pentru proiectul Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, realizat de americanii de la BSOG, alături de partenerii săi Petro Ventures şi Gas Plus.
♦ Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil and Gas (BSOG), paticipă în calitate de speaker la cea de-a 13-a ediţie a ZF Power Summit. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 februarie în Bucureşti.
Anul trecut a fost primul an complet de producţie pentru proiectul Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, realizat de americanii de la BSOG, alături de partenerii săi Petro Ventures şi Gas Plus. Proiectul a intrat în funcţiune la jumătatea anului 2022, fiind prima investiţie de acest tip realizată în România în ultimele trei decenii. Producţia se realizează în zone cu ape de mică adâncime spre comparaţie cu perimetrul Neptun Deep, operat de OMV Petrom şi Romgaz, care ar trebui să intre în funcţiune în 2027, fiind un proiect în ape cu adâncimi mari.
„Producţia de gaze din proiectul MGD în anul 2023 a fost de 1,1 miliarde de metri cubi din care 0,8 miliarde de metri cubi de gaze cota BSOG“, spunea recent Mark Beacom, CEO al BSOG. Potrivit datelor furnizate de Transgaz, anul trecut România a avut o producţie de gaze de 9,3 miliarde de metri cubi, semnificativ peste cea din 2022, iar BSOG a devenit al treilea cel mai mare producător local, cu o pondere de peste 10%.
Proiectul MGD a necesitat o dezvoltare de 12 ani şi investiţii de peste 400 de milioane de dolari. Unul dintre momentele cheie în realizarea proiectului a fost semnarea în 2018 a unui contract pentru vânzarea gazului din Marea Neagră, pe o perioadă de 10 ani, cu francezii de la ENGIE, cel mai mare distribuitor de gaze din România.
Ce urmează de acum încolo pentru BSOG în Marea Neagră şi care sunt oportunităţile de dezvoltare? Care sunt provocările pentru anul acesta? Poate creşte producţia MGD şi dacă da, de ce depinde acest lucru?
Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuţie care vor fi abordate alături de Mark Beacom, CEO BSOG, într-o nouă ediţie a ZF Power Summit 2024. Pornit ca un eveniment axat pe piaţa locală, în ultimii ani, marcaţi de evenimente istorice, ZF Power Summit a înţeles importanţa dialogului şi s-a conectat la tendinţele regionale şi globale. Mai departe, înţelegerea contextului dincolo de graniţe este unul dintre cei mai importanţi factori de succes pe calea atingerii statutului de hub energetic pe care şi-l doreşte România. În 2024, ZF Power Summit îşi consolidează rolul de agregator de informatii şi generator de dezbateri, pornind de la acelaşi crez: doar aducându-i la masa discuţiilor pe cei mai buni specialişti din domeniu se pot livra idei relevante. Astfel, tema pentru anul acesta este una comună, pe deplin europeană, la care nu doar România trebuie să răspundă, ci toate statele angajate pe acest drum complex al tranziţiei energetice: Acum pentru 2030: cum accelerăm în siguranţă şi accesibil pe calea tranziţiei energetice în vremuri incerte?
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro