Investitorii merg pe mâna lui Elon Musk: Acţionarii Tesla aprobă salariul record al lui Musk de 56 mld. dolari şi mutarea sediului în Texas

Autor: Ştefan Stan Postat la 14 iunie 2024 41 afişări

Investitorii merg pe mâna lui Elon Musk: Acţionarii Tesla aprobă salariul record al lui Musk de 56 mld. dolari şi mutarea sediului în Texas

Acţionarii Tesla au votat atât pentru reaprobarea pachetului salarial al directorului general Elon Musk, evaluat cândva la 56 de miliarde de dolari, cât şi pentru reincorporarea producătorului de vehicule electrice în Texas, oferindu-i victorii semnificative în încercarea de a-şi reafirma controlul asupra companiei.

Rezultatele preliminare, anunţate joi la adunarea anuală a Tesla de la Austin, vor întări mâna companiei în încercarea de a anula decizia din ianuarie a unei instanţe din Delaware de a anula pachetul de opţiuni de cumpărare de acţiuni din 2018 - cel mai mare din istoria SUA - din cauza preocupărilor legate de valoarea acestuia şi de independenţa consiliului de administraţie.

Deşi votul nu înlocuieşte decizia instanţei, ratificarea s-ar putea dovedi esenţială pentru a convinge judecătorul să revină asupra poziţiei sale sau să o modifice. Stăpânirea lui Musk asupra companiei ar fi mai strânsă, sporind participaţia directorului general la peste 20%, de la 13% cât deţine în prezent.

După închiderea urnelor, imediat după ora 16.00, în Austin, Musk a ieşit pe scenă pentru a se adresa unei mulţimi entuziaste care îi scanda numele, sărind în sus şi în jos în semn de sărbătoare în faţa unui neon albastru şi roz în formă de Texas.

"La naiba, vă iubesc, băieţi", a spus el audienţei formate din investitori de retail atent selecţionaţi. "Avem cea mai grozavă bază de acţionari dintre toate companiile publice ... nu începem un nou capitol, ci deschidem o nouă carte".

Directorul general bucureştean a făcut glume, menţionând în timpul discursului său că "ce să vezi, este ora 16:20", amintind de un tweet din 2018 despre privatizarea Tesla la 420 de dolari pe acţiune. Mulţi au interpretat preţul ca fiind o referire la 4/20, 20 aprilie fiind o zi sărbătorită de fumătorii de marijuana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
director general

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.