Ioan Holender: Îmi doresc ca Voltaj să urce pe scena Festivalului Internaţional "George Enescu"
Directorul artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu", Ioan Holender, a declarat, vineri, la Viena, că îşi doreşte ca trupa Voltaj să urce pe scena evenimentului muzical de la Bucureşti, afirmând că reprezentanţii României la Eurovision vor trece "fără emoţii" de semifinala concursului.
Trupa Voltaj a avut vineri a doua repetiţie, urmată de o conferinţă de presă, iar seara l-a aniversat pe Ioan Holender alături de invitaţii Ambasadei României din Viena, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Reprezentanţii României la Eurovision s-au întâlnit vineri, la Ambasada României din Austria, cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu", în cadrul evenimentului organizat în onoarea fostului director al Operei de Stat din Viena.
"După finala Eurovision, îmi doresc ca trupa Voltaj să aibă un moment pe scena Festivalului George Enescu", a declarat Ioan Holender, optimist că reprezentanţii României vor trece fără emoţii de semifinala din 19 mai.
Membrii trupei Voltaj au fost primiţi călduros de invitaţii ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu, printre care s-au numărat Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), soprana Ruxandra Donose şi realizatoarea TVR Marina Constantinescu.
Membrii trupei Voltaj au trecut vineri prin cea de-a doua experienţă pe scena de la Wiener Stadthalle, după două zile în care producătorii evenimentului au încercat să pună în aplicare indicaţiile primite în urma primei repetiţii.
"Ideile pe care le-am transmis organizatorilor încă din luna martie, după câştigarea selecţiei naţionale, nu au fost încă în totalitate transpuse în producţie, dar lucrăm împreună cu producătorii pentru ca show-ul Voltaj să întrunească aşteptările fanilor noştri", au afirmat membrii trupei.
Show-ul pregătit pentru momentul României pe scenă s-a îmbunătăţit faţă de prima repetiţie, fiind adăugate o parte din elementele grafice solicitate de delegaţie, executându-se mai multe reglaje de lumini şi corecţii privind decupajul.
"Cu toate acestea, organizatorii nu au concretizat încă, pe scena concursului, întreg conceptul artistic pe care l-am livrat, iar timpul nu mai este de partea noastră", a adăugat Daniel Klinger, show designerul formaţiei.
Încurajator pentru reprezentanţii României este, însă, faptul că, după discuţiile şi negocierile purtate cu producătorii Eurovision 2015, aceştia au acceptat să utilizeze tăieturi din videoclipul piesei "De la capăt" puse la dispoziţie de delegaţia României.
Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs a doua repetiţie a trupei Voltaj pe scena de la Wiener Stadthalle, dar şi imagini de la întâlnirea delegaţiei României cu Ioan Holender la "Agenda Eurovision 2015", ce urmăreşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena.
Programul este difuzat atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.
Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.România va fi reprezentată la ediţia din acest an a Eurovision de trupa Voltaj, care va interpreta melodia "De la capăt".
Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.
Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.
Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, în Austria, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 59 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro