Ion Cristoiu: Rusia poate învinge Ucraina fără a trage un foc de armă. Cu sprijinul Occidentului

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 15 februarie 2022 77 afişări

Ion Cristoiu: Nu ştiu dacă Rusia va invada sau nu Ucraina. Ştiu însă că la un moment dat nu va fi nevoie de nici o invazie. Victimă a isteriei făcute şi întreţinute de liderii occidentali, de presa occidentală, Ucraina se va prăbuşi economic.

Ion Cristoiu: Rusia poate învinge Ucraina fără a trage un foc de armă. Cu sprijinul Occidentului

Dacă ar fi să credem presei occidentale, miercuri, 16 februarie 2022, Rusia va invada Ucraina. Ora n-a fost dată, dar, dacă-i vorba de atacarea unei ţări, cel mai eficient e atacul de la miezul nopţii. Bănuind că invazia va declanşa un Război nuclear, ca orice Război nuclear, încheiat în cîteva ore, dacă nu mai puţin, tare ne bate gîndul că acesta e ultimul text pe care-l voi scrie şi dumneavoastră îl veţi citi. Miercuri dimineaţa, şi eu, ca autor, şi dumneavoastră, ca cititori, vom fi cenuşă.

Pînă atunci să profităm de ziua care ne desparte de Apocalipsă şi să încercăm a fi oameni normali, ieşiţi din Pandemie cu facultăţile intelectuale intacte, în timp ce ziariştii şi politicienii occidentali par a fi fost atinşi de un virus al halucinaţiilor. Ca oameni normali, vom căuta să judecăm cu facultăţile mintale intacte Afacerea numită Criza Ucraina.

Dacă nu mă înşel, nu cred să mai fi fost în Istoria omenirii o situaţie grotescă precum cea poreclită Criza ucraineană. De vreun an, Rusia face manevre (pe teritoriul său naţional) la graniţa cu Ucraina. Moscova nu vrea ca Ucraina să fie admisă în NATO. De unde şi pînă unde a scos Moscova informaţia că Ucraina nu numai că vrea, dar şi că va fi admisă în NATO, rămîne un mister. Un mister la fel de mare ca şi răspunsul la întrebarea De unde şi pînă unde au scos SUA informaţia că Rusia va invada Ucraina dacă NATO nu declară în scris că nu va aviza pozitiv cererea Ucrainei de a intra în NATO. Nu exclud posibilitatea ca Rusia să deţină informaţii secrete despre un plan NATO de admitere a Ucrainei, urmînd ca după admitere Ucraina să atace Crimeea şi, prin asta, NATO să intre în război cu Federaţia Rusă. Aşa cum nu exclud ca SUA şi NATO să aibă informaţii secrete că Rusia va invada Ucraina dacă negocierile cu Occidentul vor eşua.

Sigur e însă că, din punct de vedere oficial, Moscova n-a ameninţat o clipă cu invadarea Ucrainei dacă NATO nu va declara în scris că nu va accepta cererea Ucrainei de admitere în Alianţă. În absenţa unei declaraţii oficiale, mişcările de trupe ale Rusiei nu ţin neapărat de o pregătire a invaziei. Pot ţine de planuri mult mai sofisticate decît cel simplist, anacronic, de invadare a unei ţări independente. Eu nu cred că Rusia va invada Ucraina. Nu numai pentru că atacarea unei ţări independente ar aduce Rusiei antipatia întregii lumi, dar şi pentru că din punct de vedere uman şi material costurile ar fi mult mai mari decît cîştigurile. Cu toate acestea, ţările occidentale, în frunte cu America, nu contenesc să tragă sirena lui Roaită a unui atac iminent. De regulă, în istorie, atacurile au fost făcute prin surprindere. N-am auzit, cel puţin eu, de atacuri pregătite timp de un an (Rusia a început să maseze trupe încă din martie 2021) şi, mai ales, de atacuri despre care vorbeşte o lume întreagă. Atacuri pregătite timp îndelungat, cu acumulări greoaie de trupe au avut loc în Evul Mediu, cînd pentru a intra într-o cetate trebuia s-o asediezi ani întregi, cu grija de a nu fi opărit cu apă fiartă aruncată de pe ziduri de leliţe cu fusta-n brîu.

Aceasta ar fi o premieră mondială:

Ca o ţară să atace altă ţară după o pregătire de un an în văzul întregii lumi.

O altă premieră mondială constă într-o situaţie absurdă descinsă parcă din proza lui Haşek. Liderii occidentali susţin, 24 din 24 de ore, că o invazie e iminentă. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre ei se bat ca să meargă la Moscova, să stea de vorbă cu Vladimir Putin sau să întreţină cu el taifasuri telefonice. Sîmbătă, 12 februarie 2022, după celebra dezvăluire din Der Spiegel că Rusia va ataca Ucraina, miercuri, 16 februarie 2022, Emmanuel Macron şi Joe Biden s-au precipitat să-l contacteze pe Vladimir Putin. Între cei doi occidentali s-a instituit şi o întrecere care vorbeşte primul cu liderul de la Kremlin. Fiecare a vorbit cu Vladimir Putin aproape un ceas. Păi ce rost are să mai vorbeşti atîta cu Vladimir Putin, dacă ştii că el oricum va ataca miercuri?

Deşi Der Spiegel a scris că Guvernul Federal a fost informat de CIA asupra datei de miercuri, 16 februarie 2022, cancelarul Germaniei merge marţi, 15 februarie 2022, la Moscova. Şi culmea, Vladimir Putin îl primeşte, deşi, dacă ar fi să credem Der Spiegel, marţi, Putin va fi ocupat pînă peste cap cu ultimele pregătiri ale invaziei.

În Istoria omenirii, o ţară ameninţată cu invazia se pregăteşte de invazie şi, mai ales, strigă în cele patru puncte cardinale, Săriţi, ne invadează! Ucraina din ultima vreme n-a lăsat impresia că se pregăteşte de o invazie iminentă. N-a mobilizat, n-a săpat tranşee, n-a construit adăposturi antiatomice, n-a distribuit populaţiei măşti de gaze. Toţi cei care se întorc de la Kiev – cu excepţia ziariştilor occidentali – susţin că aici viaţa se desfăşoară normal.

De regulă, cînd o ţară vrea să invadeze o altă ţară amănuntele privind acţiunea sînt ţinute în mare secret. Cum Rusia e condusă cu o mînă de fier de Vladimir Putin, fără discuţie data şi felul atacului sînt în capul lui Vladimir Putin. Dacă am lua în serios campania dusă de marea presă occidentală, amănuntele invaziei şi, mai ales, cele ale Planului post invazie – sînt la dispoziţia tuturor agenţiilor de spionaj din Occident, unele chiar piţifelnice. În cazul unor războaie (invadarea Ucrainei înseamnă război) data şi planurile de invazie sînt secretele pentru care se dau peste cap să le afle agenţiile de spionaj. Data începerii unei invazii, de exemplu, poate fi obţinută doar de o sursă adînc acoperită din anturajul lui Putin. Admiţînd că sursa ar pune mîna pe un asemenea secret, care agenţie din lume ar livra-o imediat presei? E un adevăr elementar că informaţia – ultrasecretă – e pusă doar la dispoziţia preşedintelui SUA, şi atunci potrivit regulii numite Top Secret Eyes Only. Îşi spune cuvîntul această regulă elementară mai întîi, pentru că a şti cînd şi cum se va declanşa invazia fără ca ţara invadatoare să ştie că preşedintele altei ţări a aflat e un uriaş avantaj strategic. De acea, informaţia că e ştiută informaţia secretă e ţinută în cel mai mare secret. O asemenea informaţie nu se dă publicităţii şi pentru că sursa adînc conspirată trebuie să rămînă la locul ei. Dacă CIA ar fi obţinut informaţia ultrasecretă despre data invaziei şi ar fi dat-o publicităţii, sursa de la Kremlin ar fi fost în mare pericol. Pentru interesul geopolitic sursa trebuie să rămînă acolo unde e. De ceva vreme însă, marea presă occidentală se întrece în a publica planurile de invazie, amănunte despre ce pregăteşte Moscova în secret. Citind această presă ai impresia că planurile de invazie circulă prin toată Moscova şi se găsesc chiar la chioşcuri pe post de îngheţată la cornet. Citindu-le, îţi dai seama imediat că sînt născociri făcute în redacţii. Şi nici măcar născociri inteligente, menite a fi credibile, ci născociri primitive, tembele, produs al unor minţi care put a clişee rămase de pe vremea Războiului rece. Deşi Rusia e prezentă ca deţinînd armament ultramodern, tactici şi strategii de ultimă oră (a se vedea Operaţiunea forţelor speciale din Kazahstan), planurile şi amănuntele născocite în redacţii sugerează o Rusie rămasă militariceşte la nivelul Armatei Otomane de la asediul Constantipolului.. Armata prezentată tot de presa occidentală ca fiind una dintre cele mai puternice din lume prin armament şi tactici sofisticate (drone vînătoare de drone, avioane de luptă cu rachete care merg înapoi şi nu înainte, rachete supersonice, manevre militare cu evitarea mijloacelor de comunicaţie electronică) apare în născocirile presei occidentale mai primitivă decît armata lui Ginghis Han.

– Invadarea unei ţări e pregătită timp de un an în văzul lumii, prin aducerea de noi trupe şi nouă tehnică la graniţele ţării respective. Mai lipsesc legendarele cazane cu orez în jurul cărora se strîngeau ienicerii!

– Invadarea unei ţări se face prin trecerea graniţei şi înaintarea pe teritoriul ţării respective de infanterişti care merg pe jos şi tancuri care huruie, pe drumuri. Mai lipsesc catapultele cu bolovani pentru asediul oraşelor din Ucraina după modelul asediului Constantinopolului.

– După invazie, Moscova ar apela la arestări şi deportări în genul celor din vremea terorii staliniste.

Una din două:

Ziariştii care născocesc aceste informaţii sînt fie analfabeţi, fie manipulatori la comanda Serviciilor Secrete.

Ucraina nu se pregăteşte de invazie. Se pregătesc în schimb puterile Occidentale. Acestea, în frunte cu SUA, invocînd iminenţa unui atac din partea Rusiei, şi-au retras personalul diplomatic şi au cerut cetăţenilor lor din Ucraina să părăsească imediat ţara, deoarece cadavrele lor nu vor putea fi recuperate. În tot acest timp, preşedintele Ucrainei, autorităţile de la Kiev, strigă cu disperare că isteria întreţinută de Occident sugrumă economic Ucraina. Cine dracu să mai investească într-o ţară aflată în pragul unui război devastator? Sub puterea isteriei occidentale, miliardarii ucraineni pleacă din ţară cu bani cu tot. Disperat, preşedintele ucrainean strigă că ţara nu-i ameninţată. Ba e ameninţată, ce ştii tu! îi răspund liderii occidentali, care se dau amici ai Ucrainei.

Nu ştiu dacă Rusia va invada sau nu Ucraina.

Ştiu însă că la un moment dat nu va fi nevoie de nici o invazie.

Victimă a isteriei făcute şi întreţinute de liderii occidentali, de presa occidentală, Ucraina se va prăbuşi economic.

Efectele acestei isterii vor fi mai grave decît cele ale unei invazii.

Şi Rusia va învinge Ucraina fără a trage un foc de armă.

Cu sprijinul neprecupeţit al Occidentului.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
ion cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.