Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului: Nu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, decide dacă se majorează pensiile sau nu
Ionel Dancă a declarat că PNL va respecta majorarea pensiilor, deoarece Guvernul ia această decizie, nu guvernatorul BNR. Reacţia vine după ce Mugur Isărescu a afirmat că trebuie găsită o soluţie la legea pensiilor „dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar”.
„Şi guvernatorul a insistat ulterior, spunând că acest gen de declaraţii trebuie luate în contextul în care facem o analiză macroeconomică. Dacă guvernatorul este chemat să prezinte o situaţie privind perspectivele macroeconomice şi uitându-ne la date, sigur că asta arată complicat. Asta nu înseamnă că guvernatorul decide dacă se majorează pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clară”, a declarat Ionel Dancă, joi, la Digi 24.
Şeful Cancelariei premierului a adăugat că PSD alimentează intoxicări cu privire la subiect şi a reiterat că vor creşte drepturile salariale şi la pensie, conform legilor în vigoare.
„Am spus-o răspicat, de nenumărate ori că tot ceea ce înseamnă drepturi salariale, drepturi la pensie aflate în plată, potrivit legilor în vigoare şi care urmează să crească, conform legilor în vigoare, noi, PNL şi Guvernul le vom respecta. Inclusiv majorările salariale pentru profesori. atât cele de la 1 ianuarie, cât şi cele de la 1 septembrie, astfel încât profesorii să ajungă pe grila din 2022. Am spus acest lucru de nenumărate ori. Se pare însă că, în disperare de cauză, cei din PSD continuă să alimenteze aceste intoxicări. Repet, folosindu-se în mod absolut cinic şi ticălos de fricile oamenilor”, a conchis Dancă.
Dacă nu vrem să rătăcim 40 de ani printr-un deşert financiar trebuie să fie găsită o soluţie la legea pensiilor, a dat de înţeles, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
„E un consens că pensiile trebuie să crească. Problema este procentul, asta este singura discuţie. Eu nu cred că trebuie să facem obsesii pe cifre biblice, ci să fim foarte atenţi, dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Trebuie să se aşeze (decidenţii). Aici nu este decât soluţie politică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci, câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr, soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a explicat Mugur Isărescu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro