Iulian Zamfir, preşedintele Bella Italia şi preşedinte UGIR Regiunea SE: “Scăderea demografică în Galaţi şi Brăila este alarmantă, asta este prima componentă care ne dezavantajeză”.

Autor: Mirabela Tiron Postat la 16 februarie 2024 3011 afişări

Iulian Zamfir, preşedintele Bella Italia şi preşedinte UGIR Regiunea SE: “Scăderea demografică în Galaţi şi Brăila este alarmantă, asta este prima componentă care ne dezavantajeză”.

Iulian Zamfir, preşedintele grupului de firme Bella Italia şi preşedinte UGIR Regiunea SE, spune că dacă în anul 2000 Galaţi şi Brăila totalizau 600.000 de locuitori,  în anul 2020 mai adunau doar 400.000 de locuitori.

“Scăderea demografică este alarmantă, asta este prima componentă care ne dezavantajeză. România se dezvoltă pe poli de dezvoltare economică, nu mai este cea de până în 1990 când industria era dezvoltată uniform. Polii de dezvoltare economică pârjolesc alte zone. Vedem cum Bucureştiul demografic a crescut, generaţiile tinere pleacă la Bucureşti, la Cluj, în străinătate”, a spus Iulian Zamfir, preşedinte al grupului de firme Bella Italia şi preşedinte UGIR Regiunea SE, în cadrul conferinţei ZF-ROREG/ADR/BCR- De la idee la business inteligent, cu finanţări europene Brăila.

Regiunea de Sud-Est are nevoie de o strategie şi o dezvoltare globală pentru a deveni mai dinamică, iar resursa umană şi retenţia tinerilor trebuie să reprezinte o prioritate, a mai precizat el.

“Este foarte importantă  resursă umană, universităţile trebuie să actualizeze anual curricula ca să fie conectate cu mediul de afaceri, să ştie ce specializări pregătesc astfel încâ tinerii pe care îi pregătesc să fie necesari pe piaţa muncii”.

El spune că prin cadrul companiei pe care o conduce a avut 2 proiecte, cursuri de formare profesională, iar din 2008 operează o şcoală pentru industria ospitalităţii, un pilon pentru dezvoltarea afacerii.

Regiunea de Sud-Est are la dispoziţie fonduri de 1,5 mld. de euro pentru dezvoltare prin programul regional, din care 363 milioane de euro pentru inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice, adică bani pentru mediul  privat dar şi fonduri pentru infrastructura publică. Oportunităţi există pentru zona de Sud -Est, mai ales că fondurile de la nivelul regiunii sunt comparabile cu cele pe care le au la dispoziţie zonele Centru, Nord-Vest şi chiar Sud -Muntenia pentru perioada 2021-2017.

“Zona de sud -est este o zonă care este slab dezvoltată faţă de vestul ţării. Trebuie să începem dezvoltarea de la infrastructură, podul de peste Dunăre este acest “Golden Gate” al României, o  investiţie de 500 mil euro, din care 363 mil. euro sunt bani de la UE. Trebuie să dezvoltăm conectivitatea pe reţelele rutiere, drumurile care vor lega Brăila- GalaţI de restul ţării prin drumuri exprese, de culoarele principale, atunci se va conecta zona şi putem face business în zona aceasta”.

Mai mult, el spune că trebuie să fie regiunea conectată la reţeaua internaţională de drumuri, iar acest pod de peste  Dunăre de la Brăila, trebuie valorificat, dat fiind că este de o importanţă strategică şi că va face parte din culoarul pan european.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
regiune,
braila,
galati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.