Japonia aprobă un nou medicament pentru Alzheimer

Autor: Iulia Kelt Postat la 24 septembrie 2024 16 afişări

O companie farmaceutică a primit aprobarea în Japonia pentru tratamentul Kisunla, împotriva Alzheimerului, o alternativă la Leqembi.

Japonia aprobă un nou medicament pentru Alzheimer

Ministerul Sănătăţii din Japonia a aprobat marţi un nou medicament, dezvoltat de Eli Lilly pentru tratarea bolii Alzheimer, ceea ce le dă pacienţilor o alternativă, scrie Reuters.

Aceasta este a doua piaţă majoră care aprobă medicamentul celor de la Eli Lilly, după Statele Unite, unde este comercializat sub numele de Kisunla.

În Japonia, peste 4,6 milioane de persoane suferă de demenţă, număr ce se aşteaptă să crească pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte, conform Asociaţiei Alzheimer.

Kisunla este conceput pentru a elimina proteina beta-amiloid asociată cu Alzheimer din creier, la fel ca Leqembi, un alt tratament aprobat în Japonia anul trecut.

În cadrul unui studiu clinic de fază avansată, Kisunla a demonstrat o încetinire a progresiei problemelor de memorie şi de gândire cu 29% faţă de placebo.

Cu toate acestea, tratamentul a cauzat umflături cerebrale la aproape un sfert dintre pacienţi şi hemoragii cerebrale la o treime, deşi cele mai multe cazuri au fost uşoare.

Un avantaj al Kisunla faţă de Leqembi este dozarea finită, permiţând pacienţilor să oprească tratamentul odată ce scanările cerebrale nu mai arată plăci amiloide.

Aprobat cu un avertisment de siguranţă din partea FDA, medicamentul ridică riscuri similare cu cele asociate Leqembi, dar oferă speranţă în faţa celei mai comune forme de demenţă, Alzheimer, care reprezintă 60%-70% din cazuri la nivel mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alzheimer,
japonia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.