Kaufland România instalează noi staţii de schimbare a bateriilor pentru maşinile electrice folosite la livrări în parcările a zece magazine din Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara

Autor: Roxana Rosu Postat la 22 august 2024 31 afişări

Kaufland România instalează noi staţii de schimbare a bateriilor pentru maşinile electrice folosite la livrări în parcările a zece magazine din Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara

Kaufland România instalează noi staţii de schimbare a bateriilor pentru maşinile electrice din flota folosită la livrări, Battery Swap, în parcările a zece magazine din Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara, în cadrul parteneriatului cu startup-ul românesc e-Mobility Rentals.

Noile statii vor fi amplasate până la finalul anului 2024.

Colaborarea dintre Kaufland şi e-Mobility a început în septembrie 2023, iniţial exclusiv în Bucureşti, iar în prezent se află în plin proces de extindere. Prin intermediul acestui parteneriat, retailerul foloseşte vehicule electrice compacte furnizate de e-Mobility Rentals pentru serviciul „Kaufland Livrează”. Maşinile sunt echipate cu baterii interschimbabile, care pot fi înlocuite rapid în staţiile Battery Swap, amplasate în parcările Kaufland, asigurând astfel continuitatea livrărilor.

Scopul central al proiectului cu e-Mobility este livrarea comenzilor pe distanţe mici şi medii, având în vedere autonomia limitată a maşinilor electrice şi gradul de perisabilitate al unor alimente. Datorită dimensiunii reduse a maşinilor, când bateria se descarcă, este înlocuită direct cu una încărcată. Bateriile de rezervă sunt stocate în spaţiile special amenajate în incinta parcărilor Kaufland.

„După ce în anul 2016 lansam prima reţea naţională de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, Kaufland România continuă seria parteneriatelor pentru mai multă sustenabilitate. Prin găzduirea staţiilor Battery Swap în parcările noastre, ne-am propus să contribuim la reducerea impactului asupra mediului, iar de la începutul colaborării, în 2023, şi până acum estimăm o cantitate de 353 tone de emisii de dioxid de carbon evitate. Ne bucurăm să putem susţine e-Mobility Rentals în extinderea ecosistemului inovator bazat pe schimbarea rapidă a bateriilor inclusiv în ţară şi să facilităm noi livrări folosind transportul ecologic pentru clienţii noştri.", a declarat Valer Hancaş, Director Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.

Reteaua de staţii Battery Swap include în prezent şase oraşe din România.

„Cu sprijinul Kaufland, putem oferi o opţiune inovatoare şi ecologică pentru comunităţi şi afaceri locale sau regionale. Soluţia e-Mobility Rentals şi-a dovedit deja capacitatea de a susţine obiectivele de mediu asumate prin politicile ESG ale companiilor, reducând amprenta emisiilor nocive de dioxid de carbon. Cu un partener puternic precum Kaufland, transportul nepoluant devine mult mai accesibil la scară largă, iar astfel putem extinde acest ecosistem sustenabil în România”, a declarat Alexandru Slavu,  COO e-Mobility Rentals.

În prezent, e-Mobility Rentals are 12 staţii Battery Swap în Bucureşti şi Constanţa, o infrastructură care deserveşte întreaga flotă de vehicule electrice ale companiei. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie o aplicaţie mobilă, denumită  e-Mobility Rentals. Aceasta este disponibilă pentru sistemele iOS şi Android şi permite localizarea celei mai apropiate staţii, monitorizarea flotei şi gestionarea eficientă a schimbului de baterii.

Acest serviciu este folosit preponderent de companii din domeniul livrării de alimente şi de lanţuri de hypermarketuri, peste jumătate din flota e-Mobility fiind închiriată către jucători din aceste sectoare de activitate. Potrivit reprezentanţilor start-up-ului, planurile includ şi extinderea către companii din zona de ride sharing, comerţ sau flote auto. În plus, sunt vizate şi colaborări cu municipalităţi, administraţii locale sau companii de utilităţi, care ar putea beneficia de soluţia e-Mobility Rentals care susţine transportul ecologic şi oraşele verzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kaufland,
bucuresti,
romania,
extindere

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.